Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Gürkan'dan film festivali açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak konusu olan 9. Malatya Uluslararası Film Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gürkan, festival hazırlıklarının sürdüğünü belirterek ilerleyen günlerde festivalle alakalı olarak İstanbul ve Malatya'da tanıtım toplantılarının yapılacağını söyledi.

Malatya'da gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Malatya'da düzenlenen tören ile kutlandı.

Köylüler taş ocağına karşı eylem yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kurulan taş ocaklarına karşı eylem yapan vatandaşlar, sağlıklarının tehdit altında olduğunu savunarak yetkililerden yardım istedi.

Başkan Gürkan, esnafları makamında ağırladı

Malatya'da Ticaret İl müdürü Ahmet Demirbağ ve kentteki esnaf oda ve kooperatif temsilcilerinden oluşan heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Malatya Final Okullarında Aşure Günü etkinliği

Malatya Final Okulları'nda 'Aşure Günü' etkinliği düzenlendi.

Başkan Gürkan Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu

İlçe gezilerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 18 Eylül Çarşamba günü de Doğanyol ilçesini ziyaret etti. Burada ilk olarak esnafları ziyaret eden Başkan Gürkan daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığına geçerek muhtar, meclis üyeleri ve partililer ile bir süre sohbet etti.

Yeşilyurt Belediyesi yol çalışmalarını sürdürüyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Karakavak ve Aşağıbağlar mahallerinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya'da 'Gazi Mecliste O Gece' konferansı düzenlenecek

AK Parti Malatya Gençlik Kolları 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gazi mecliste yaşananları anlatmak için 23 Eylül Pazartesi günü konferans düzenleyecek. Konferansa, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar katılacak.

Eğitim Bir Sen'li kadınlardan, Diyarbakır'daki annelere destek

Eğitim Bir Sen Malatya 2 Nolu kadın Komisyonu üyeleri, Diyarbakır'da evlatları için direnen anneleri ve duruşlarını desteklemek üzere basın açıklaması yaptı.

370 yıllık kızılcık ağacı yıllara meydan okuyor

Birçok meyve çeşidi bakımından gen kaynaklarını koruma merkezi konumunda olan Malatya'da bulunan 370 yıllık kızılcık ağacı görenleri kendine hayran bırakıyor. Ağacın yetişmesi için yıllardır bin bir emek veren bahçe sahibi Yusuf Kendirli, bu tarihi kızılcık ağacının koruma altına alınmasını istiyor.

Soner Gökçe'den Hekimhan Belediyesi'ne ziyaret

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'ı makamında ziyarette bulundu.

MHP'li Avşar'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Avşar, mesajında Gaziler Günü'nün ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Mercan Kolejinde Aşure Günü etkinliği

Muharrem ayı münasebetiyle Mercan Koleji tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Aşure Günü'ne bu yılda ilgi fazla oldu.

İkizce-Seyituşağı-Atalar-Kadiruşağı grup yolu asfaltlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İkizce-Seyituşağı-Atalar-Kadiruşağı grup yolunda devam eden asfalt çalışmaları nedeniyle Seyituşağı Mahalle Sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan onuruna bir yemek verildi.

Parlak, esnafların Ahilik Kültürü Haftasını kutladı

İYİ Partili Cem Parlak, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle esnaf ziyaretinde bulundu.

Yeşilyurt'ta Muhtarlara 'Muhtarlık Bilgi Sistemi' anlatıldı

Malatya Valiliği, Yeşilyurt Kaymakamlığı ile Yeşilyurt Belediyesi işbirliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan (MUBİS) Muhtarlık Bilgi Sistemi hakkında mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir kursları başarı getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli kurslarına katılarak sınavlara hazırlanan 146 öğrenci, proje liseleri ve üniversitelere girmeye hak kazandı. 93 öğrenci de ortaöğretimde devlet bursu alma hakkı elde etti.

Malatya'da Ahilik Kültürü Haftası etkinliği

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkan Güder'den MASKİ'ye ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.