Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Mutlu Tiryaki'den GGC'ye ziyaret

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti. GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette ana gündem konusu korona virüs, Omicron varyantı ve vaka sayılarındaki artış oldu.

Elazığ'da maçta kadına şiddete pankartlı tepki

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sporcularla birlikte basket maçı öncesi 'Kadına Yönelik Şiddette Birlikte Dur Diyelim' pankartı açtı.

Dev adamlar kupa sevinci yaşadı

Türkiye Basketbol Federasyonu U14 Yaş Grubu Erkekler Kategorisinde 2021-2022 sezonunu Gaziantep İl Şampiyonu olarak tamamlayan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Karaman'da düzenlenecek olan 4. Grup Bölge Şampiyonasında Gaziantep'i temsil edecek.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçicidir'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon ve depilasyon uygulamalarının bir birinden farklı olduğunu belirterek, 'Epilasyon kalıcı bir yöntemken depilasyon ise geçici bir uygulamadır' dedi.

Çolak Ailesine koyun desteği

Adıyaman'ın Besni ilçesi Çakırhöyük beldesinde çatının çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 60 küçükbaş hayvan telef olmuştu. Aileye hayırsever bir kişi 35 adet koyun desteğinde bulundu.

Diyarbakır'ın nüfusu yüzde 4,5 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılında 1 milyon 783 bin 431 kişi olan Diyarbakır nüfusunun, yüzde 4,5'lik artış hızıyla 7 bin 942 kişi arttığını, Diyarbakır'ın merkezde 4 toplamda 17 ilçesinin 2021 yılı nüfus sayısı açıklandı. Buna göre merkez Kayapınar ilçesi 27,0 artış ile en fazla nüfusa sahip olurken, Çüngüş ilçesi ise en az nüfusa sahip ilçe oldu. Lice ilçesi ise eksi 28,9 ile nüfus sayısında azalış yaşadı.

Şahinbey Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Şahinbey Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için cadde ve sokaklara mama ve yiyecek bırakıyor.

Büyükşehir'in aşı desteğini uzmanlar olumlu karşıladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde büyükbaş, küçükbaş ve sokak hayvanlarının aşılanması ile ilgili imzalanan 'Ücretsiz Aşı Temini ve Uygulanması Protokolü'nün detayları belli oldu. Protokol, ilgili odalar ve STK'lardan tam not aldı.

İHA Gaziantep Bölge toplantısı Adıyaman'da yapıldı

İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep Bölge Müdürlüğüne bağlı illerin 2022 yılı ilk toplantısı Adıyaman'da yapıldı.

Alışveriş yapana kitap hediye

Adıyaman ve Kahta ilçesinde bir giyim mağazası, alışveriş yapan müşterilerine kitap hediye ediyor.

Dalmış Beauty, kadınlara bakımlı olmanın püf noktalarını verdi

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, bakımlı olmanın makyajlı olmak anlamına gelmediğini belirterek kadınlara bakımlı olmanın püf noktalarını açıkladı.

Okul idarecileri değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman il merkezindeki okul müdürleriyle, okul idarecileri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakam Ünsal, karla mücadele çalışmalarını inceledi

Adıyaman'ın Sincik Kaymakamı Uğur Ünsal, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçe merkezindeki karlar kamyonlarla taşınıyor

Adıyaman'ın Çelikhan ilçe merkezindeki karlar, hafriyat kamyonlarıyla ilçe dışına taşınıyor.

Kaymakam Ayrancı, yol açma çalışmalarını inceledi

Adıyaman'ın Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, kardan dolayı kapanan yolların açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Gölbaşı'daki yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinin dağlarına yaban hayvanları için yem bırakıldı.

'Güneş görünce eriyen' arabasına 200 bin lira fiyat biçti

Elazığlı bir vatandaş, yoğun kar yağışının ardından 5 saatlik bir çalışma sonucu yaptığı kardan yaptığı arabasına 200 bin lira değer biçti.

Yangında can derdine düşen Afrikalı öğrencinin pasaportu çalındı

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde 6 katlı bir binanın çatı katında çıkan ve 3 binaya daha sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürülmüştü. Hırsızlar, binada ikamet eden ve yangın telaşına düşen Afrikalı öğrenciye ait içinde bilgisayar, oturma izni, diploma ve pasaport gibi evraklarının bulunduğu çantayı çaldı. Ülkelerine gidemeyen Afrikalı öğrenci, yetkililerden destek istedi.

2021'de Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

Dünyanın en büyük 4'üncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2021 yılında 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti.