Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

İnternette veri odaklı meslekler yüksek paralar kazandırıyor

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Dr. Sadullah Çelik,seminerde yaptığı konuşmada, internette Büyük Veri odaklı yeni mesleklerin günümüzde oldukça popüler olduğunu belirterek, bu meslekleri icra edenlerin çok yüksek paralar kazandıklarını vurguladı.

İnönü Üniversitesi Güneydoğu Kariyer Fuarı'nda

Malatya İnönü Üniversitesi'nin farklı bölümlerinden 600'ü aşkın öğrenci 'Yetenek Her Yerde' temasıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde ve Elazığ Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Güneydoğu Kariyer Fuarı'na (GÜDKAF'22) katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse dünyasına ilk adımını attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Metaverse dünyasına ilk adımını attı. Dionysos Evi'nin 3 boyutlu tasarımı Metaverse'ye aktarıldı.

Rektör Danışmanı Ulaş: 'Projeler ile 3,5 milyon liranın üzerinde olan bir katma değer üniversitemize kazandırılmıştır'

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) bir yılda 26 farklı yazılım ve bilgi sistemi projesi hazırlandığını belirten Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaş, projeler ile üniversiteye 3,5 milyon liranın üzerinde olan bir katma değer kazandırıldığını söyledi.

Genç girişimciden kurumları rahatlatacak yerli ve milli 'yüz tanıma' teknolojisi

Elazığ'da devletten destek alan genç girişimci Yavuz Akın, yerli ve milli yapay zeka tabanlı 'Yüz tanıma sistemi temelli geçiş kontrol sistemi' geliştirdi. Bu sayede klasik kartlı giriş sistemleri ile parmak izi okuyucuları rafa kalkacakken birçok kurum ve kuruluş personelin devam ve verimliliğini daha rahat kontrol edebilecek.

Dijital iş modellerine üner örneği

Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nde görevli Elektrik ve Elektronik Mühendisi Mehmet Gündem, bir konferansta, dijital teknolojinin öneminden söz ederek, dijital iş modellerine uber örneğini verdi.

Don ve buzlanmaya karşı ısınabilen beton plak geliştirildi

Malatya İnönü Üniversitesi akademisyenleri tarafından don ve buzlanmaya karşı ısınabilen beton plak geliştirildi.

Merakı, sudan elektrik üreten cihaz yaptırdı

Malatya'da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ın teknolojiye olan özel merakı, sudan elektrik üreten cihaz yapmasını sağladı. Cihaz için patent başvurusunda bulunan Yılmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.

Hakoman'ın yöneticisi Sedefçi dünyaya açılıyor

Türkiye'nin ilk yapay zeka sahibi al sat robotu Hakoman'ın yöneticisi Hakan Sedefçi, güçlü ve güvenilir ekibiyle Covid-19 pandemisinde çalışmalarını ikiye katlayarak dünyaya açılacaklarını duyurdu.

Robotik kodlama çalışmaları sergilendi

Malatya'da, eğitim gören ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin robotik kodlama çalışmaları Malatyapark'ta sergilendi.

'Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK İçin Proje Hazırlama Uygulamalı Eğitimi' başladı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde TÜBİTAK 2237/B-Proje Eğitimi Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında 'Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK İçin Proje Hazırlama Uygulamalı Eğitimi' kursu yapılan açılış toplantısıyla başladı.

Robotik kodlama eğitimi alan gençler, geleceğin teknolojisini öğreniyor

Malatya Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan Robotik Kodlama Temel Seviye Eğitim Programlarına katılan 7 ile 14 yaş aralığındaki öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesinin sunduğu imkanlarla geleceğin teknolojisini en ince ayrıntısına kadar öğrendiklerini ve kendilerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını söylediler.

Gaziantep Büyükşehir'den KKTC gençleri için büyük destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) en büyük robotik kodlama laboratuvarını Gazimağusa'da açtı.

Güder, Türkiye'nin zenginliklerini gençlerle birlikte izledi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Düşünen Gençler Topluluğu ile birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Malatya'da kurulan Dijital Gösterim Merkezi'ni ziyaret ederek, Türkiye'nin milli tarihi, kültürü, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin gösterildiği video ve belgesel gösterimlerini izledi.

İki bilimsel araştırma projelerine patent

Malatya İnönü Üniversitesi'nin iki bilimsel araştırma projelerine patent belgesi verildi.

Yeşilyurt Belediyesi'nden öğrencilere robotik kodlama temel seviye eğitimi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesi'nde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde, 7 ile 14 yaş aralığındaki öğrencilere Robotik Kodlama Temel Seviye Eğitimleri veriliyor.

İnönü Üniversitesi'nin projesine AB'den destek

Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinin yürütücüsü olduğu 'Feldspatik Cevherlerin Sıfır Atıklı Değerlendirilmesi: Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı' başlıklı proje, ERA-MIN-3 2021 Projesi'nin ikinci aşamasını geçerek AB Ufuk 2020 Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye'de bir ilki başararak yapay zekayla animasyon hazırladılar

Diyarbakır'da, bir araya gelen doktor ve mimar, dünyada en az 100 kişinin yaptığı işi, iki kişiyle yaptılar, Türkiye'de ise bir ilki başararak yapay zeka ile animasyon çıkardılar.

TUSAŞ ile El Salvador arasında uydu anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ile uydu alanında işbirliği anlaşması sağlandığını duyurdu.

Toplam 310 haber.