Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Havelsan 17 Mayıs'ta Malatya'da

Malatya'da, Havelsan teknolojileri ile insan kaynağı ekibinden işe alım ve kariyer rehberliği konularında bilgi verilecek.

Yeşilyurt Belediyesi'nde dijital dönüşüm

Dijital Dönüşüm ve E-İmar Sistemi tanıtım toplantısında konuşan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'İlçemizde 'Dijiyurt Yeşilyurt' sloganıyla başlattığımız teknoloji alt yapımızda ki yenileme hizmetlerimize Dijital Dönüşüm ve E-İmar programını da ekleyerek, vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli bir şekilde yararlanmasını sağlıyoruz' dedi.

Türk profesörün çalışmaları dünyanın ilgi odağı oldu, birçok ülkeye ihraç edildi

Fırat Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, güneş simülatörü, spin kaplama cihazı ve yapay sinir üretiminde kullanılan elektrospin cihazı gibi birçok çalışmaya imza attı. Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun bu çalışmaları başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilirken, çalışmaları da uluslararası indeksli dergi ve makalelerde yayımlandı.

Kahta'da Bilim Şenliği düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Şenliği'nde öğrenciler, hazırladıkları projeleri sergiledi.

Keban'da 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Musa Coşkun Ortaokulunda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Başkan Çınar'dan geleceğin inşaat mühendislerine destek

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geleceğin inşaat mühendisleri ile buluşmasında, ''İstanbul'da düzenlenecek olan 'Beton Kano' yarışması için hazırlıklarını sürdüren İnönü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz' diye konuştu.

Şehitkamil kırsalında bilim seferberliği

Şehitkamil Belediyesi, kırsal mahallelerde ikamet eden öğrencilerde 'bilim' farkındalığı oluşturacak etkinlik yürütüyor. İlçe kırsalındaki öğrencilere, teorik ve uygulamalı eğitim verildiği etkinliklere bugüne kadar 2 bin 540 öğrencinin katılımı sağlandı.

Türkiye'de bir ilk: iklim krizine karşı eğitici mobil oyun

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Türkiye'de ilk kez çocukların ve gençlerin dijital teknolojiyi kullanarak iklim değişikliğiyle mücadelede yeni çözüm önerileri geliştirmesi için oluşturulan 3 boyutlu 'E-İklim' oyununun lansmanı yapıldı.

'Bilgisayar programcısı bütün yazılım dillerini bilmeli'

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, teknoloji çağında bilgisayar programcılığının önemli bir yerinin olduğunu belirterek programcının bütün yazılım dillerini bilmesini ve bunu da gerektiği yerlerde kullanması gerektiğini söyledi.

Bisep Bilim İnsanı Seçme Programı proje yarışması

SANKO Okulları öğrencileri, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ve 121 projenin katıldığı '4. BİSEP Bilim İnsanı Seçme Programı Proje Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

Türk ekonomisine nefes aldıracak buluş

Gaziantep Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, 3 yıllık çalışmanın sonucunda bulduğu formülle atık plastik PVC'den sıfır ham madde üretti. Türk ekonomisine milyonlarca liralık katkı yapacak buluşa imza atan Doç. Dr. Yılmaz, 'Ciddi miktarda plastiği geri kazanarak ithalatı azaltabiliriz. Bunun ekonomiye de ciddi katkısı olacak' dedi.

Dene yap proje şenliğiyle genç yetenekler iş başında

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Dene Yap Atölyesinde 36 aylık eğitim sürecinde, 14 hafta sonucunda gerçekleştirilen Nesnelerin İnterneti ve Elektronik Programla Proje şenliğinde, genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

'Bilim Tırı' ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyeleri, 'Bilim Tırı' ile merkezin imkanlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyarak, öğrencilere bilimi sevdiriyor.

Türkiye'de bir ilk: Dron ile ücretsiz ilaçlama

Elazığ İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından Türkiye'de ilk defa dron ile tarım arazileri ilaçlandı. Genç çiftçilerin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan proje, ilk etapta kent merkezi ve ilçelerinde uygulanacak.

Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde simülasyon odası

DİSİAD'ın, DTSO ve DİMAD ortaklığında yürüttüğü proje çerçevesinde Sanayi Mektebi bünyesinde simülasyon odası kuruluyor.

Fırat EDAŞ Cepte’ ile tüm elektrik hizmetleri parmağınızın ucunda

Hizmet bölgesindekaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle 7/24 çalışan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), abonelerine daha hızlı ve kolay işlem yapabilmeleri içinsunduğu ‘Fırat EDAŞ Cepte’ uygulamasını yeniledi.

Elazığ'da lise öğrencisi havada, karada ve su altında cisim tespiti yapabilen radar geliştirdi

Elazığ'da 10'uncu sınıf öğrencisi 250 lira bütçe ile askeri, denizcilik ve havacılık alanında kullanılabilecek radar geliştirdi.

Asırlık gramafonlar antikacıların dükkanlarını süslüyor

Görüntüsü ve müzikleriyle insanı geçmişe götüren 100 yıllık gramafonlar, antikacılarda meraklılarını bekliyor.

Mikail Emre Çalışkan: 'Gelecek onu tasarlayanlara aittir.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, girişimciler ve yapay zeka uzmanlarının da davet edildiği Forum Metaverse etkinliğinde, dijital dünyanın geleceği konuşuldu. Bixos'un kurucu Ceo'su Mikail Emre Çalışkan yaptığı değerlendirmede, 'Gelecek onu tasarlayanlara aittir'' dedi.

Toplam 309 haber.