Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

''Bilgisayar programcılığı geleceğin mesleği arasında yer alıyor''

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, mesleğin her geçen gün geliştiğini belirterek bilgisayar programcılığının geleceğin en önemli mesleklerinin arasında yer alacağını söyledi.

SANKO Okulları 13 Projeyle Teknofest finallerinde

SANKO Okulları, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022 finallerine 13 proje, 24 öğrenci ve 8 öğretmeniyle katılıyor.

'Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi' desteklenmeye uygun bulundu

Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

HKÜ'nün insansız kara aracı Teknofest'te finalde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), TEKNOFEST 2022'ye yönelik olarak yaptığı hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tüm kategorilerde iddialı projeler üreten HKÜ, TEKNOFEST 2022 'Tarımsal İnsansız Kara Aracı' kategorisinde finallere yükselerek önemli bir derece daha elde etti.

Gaziantep Kolej Vakfı Teknofest 2022'de

Dünyanın en büyük teknoloji yarışması, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali 2022 de Gaziantep Kolej Vakfı Fen Lisesini temsilen bu yılda GKV Biyoplastik Takımı hazırladıkları projeyle katılıyor.

Nemrut Dağı'ndaki heykellere 'nano kireç' dolgusu

Nemrut Dağı'ndaki devasa heykelleri kurtarmak için başlatılan restorasyon çalışmaları çerçevesinde, Zeus'un oğlu Herakles heykeline şırınga ile nano kireç enjekte edildi.

Elazığ'da 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2. Operasyon Yönlendirme Toplantısı yapıldı.

Yeşilyurt'ta ücretsiz robotik kodlama kursu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar teknoloji kursuyla ilgili açıklamasında, ''25 Temmuz'da Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezimizde açacağımız Robotik Kodlama Eğitimi ve Arduino Kursumuza 7 ile 14 yaş arasındaki bütün çocuklarımızı bekliyoruz' diye konuştu.

Malatya Büyükşehir'e TSE belgesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Standartları Enstitüsü tarafından TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

İnönü üniversitesi patent şampiyonu üniversiteler arasında

Malatya İnönü Üniversitesi teknoloji segmentinde Robotik Teknolojiler, Yapa Zeka, Batarya Teknolojileri ve Finans kategorilerinde Türkiye'nin Patent Şampiyonu Üniversiteleri arasına girdi.

Gaziantep'te Teknofest'te yarışacak 26 takıma malzeme desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bu yıl Samsun'da yapılacak TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022'de Gaziantep'i temsil edecek takımlara 4 milyon TL'lik malzeme desteği veriyor.

Gençlere 'Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi'

Türkiye'de dışa bağımlılığı azaltmak, riskleri en aza indirmek için 2023 yılına kadar yazılımcı sayısının en az 500 binin üzerine çıkarılması hedefi doğrultusunda TRB1 Bölgesinde Gençlere yönelik 'Yazılım Geliştirme ve Kodlama Atölyesi' uygulanacak. Yazılım ekosistemi oluşturmanın da amaçlandığı eğitim online ortamda, ücretsiz ve toplamda 70 saat sürecek.

Surnet, internet ve wifi güvenliği için bilgilendirdi

Surnet yetkilileri gelişen teknolojinin en büyük kaynağı olan internet kullanımında güveli wifi için uyarılarda bulundu.

Teknoloji laboratuvarı törenle hizmette

Elektrikli Araçlar ve Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı İnönü Üniversitesi Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

55 yaşındaki Kadriye nineden uzay dersi

Diyarbakır'da bu yıl ikincisi düzenlenen Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katılan 55 yaşındaki Kadriye Diken, uzaya merakı ve konuşmasıyla gençlere ilham olacak nitelikte.

Rektör Kızılay'dan başarılı projeye destek sözü

Malatya İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, akademisyen ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeydeki projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, başarılı olan projeyi yürüten öğrenciye hediye verdi.

Bakanlar Varank ve Kasapoğlu 'Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği' açılışına katıldı

Diyarbakır'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl 2'nci kez yapılan ve 4 gün sürecek olan 'Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katıldı.

'Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri' paneli düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen 'Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri' panelin de temiz enerjinin önemi masaya yatırıldı.

Lise öğrencilerinden proje başarısı

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali'nde, 'Kimya' dalında iki ikincilik, 'Psikoloji' dalında bir üçüncülük derecesi kazanarak önemli bir başarıya imza atan SANKO Okulları öğrencileri, düzenlenen basın toplantısıyla projelerini tanıttı.

Toplam 307 haber.