Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

DTSO'dan taziye evleri için mobil uygulama

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakır Dernekler Platformu'nun hazırladığı ve Türkiye'de bir ilk olan Taziye Evi Takip Sistemi ve 1 Temmuz itibariyle açılacak olan taziye evlerinde yemek verilmemesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğulları: 'Türkiye Drone Şampiyonasının paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz'

Elazığ'ın potansiyel olarak her türlü organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Drone Şampiyonasının paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Her türlü imkanı sağladığımız bu önemli organizasyon, ulusal ve uluslararası alanda şehrimizin tanıtımına da önemli ölçüde katkı sağlayacaktır dedi.

Büyükşehir müzelerinde temassız ödeme dönemi başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 10 müzede dijital çağa ayak uydurmak amacıyla bilet alımlarında nakit ödeme tamamen kaldırıldı. Giriş için ödemelerde artık Gaziantep Kart veya temassız ödeme özelliği bulunan kredi kartları kullanılacak, mobil uygulama ile bilet temin edilebilecek.

Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi'nin resmi açılış töreni yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi'nin resmi açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla düzenlendi. Bakan Varank ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadın çiftçiler, kursiyerler ve kooperatif kadınlarıyla bir araya gelerek sebze hasadı gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması

SANKO Okulları öğrencileri, 'TÜBİTAK 15'inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri'nde 'Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde bölge birinciliği ve bölge ikinciliği, 'Kimya Kategorisi'nde bölge ikinciliği, 'Yazılım Kategorisi'nde ise bölge üçüncülüğü elde ederek büyük büyük bir başarıya imza attı.

Uluslararası firmalar dünya birincisi olan projeyi satın almak için sıraya girdi

Geliştirdiği projeyle Amerika'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda dünya birinciliği elde eden Malatyalı lise öğrencisi Feridun Balaban'ın çalışması, uluslararası firmaların dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Balaban, çalışmalarını devlet desteği ile geliştirmeyi hedefliyor.

Toplam 310 haber.