Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Türkiye'de bir ilki başararak yapay zekayla animasyon hazırladılar

Diyarbakır'da, bir araya gelen doktor ve mimar, dünyada en az 100 kişinin yaptığı işi, iki kişiyle yaptılar, Türkiye'de ise bir ilki başararak yapay zeka ile animasyon çıkardılar.

TUSAŞ ile El Salvador arasında uydu anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ile uydu alanında işbirliği anlaşması sağlandığını duyurdu.

Diyarbakır'da yoğun kar sonrası ilk uçuş 16.15'te hedefleniyor

Diyarbakır'da, son 49 yılın en yoğun kar yağışı yağması sebebiyle havalimanında iptal edilen uçuşlar, bugün ilk uçuş 16.15'te olması hedefleniyor.

İnönü Üniversitesi'nde 2 proje patent aldı

Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Turgay Seçkin ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Kazım Türk ve Prof. Dr. Paki Turgut'un bilimsel araştırma projeleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Patent Belgesi almaya hak kazandı.

Ebe olan eşinin sözüyle başladı, damar yolu görüntüleme cihazı üretti

Ebe olan eşinin bebek ve çocuklarda damar yolu açmada yaşadıkları sıkıntıları anlatması üzerine harekete geçen Gaziantepli Müslüm İncedal, 2 ayda damar yolu görüntüleme cihazı geliştirdi. Bebek ve çocukların damarını net bir şekilde görüntüleyen cihazın patentini Sağlık Bakanlığına vermek isteyen İncedal, cihazı yaygınlaştırmak için bakanlıktan destek bekliyor.

Başkan Arslan: 'Fırat Teknokent şehir için değer üretiyor'

Fırat Teknokent'in işletmelere Ar-Ge ve inovasyon alanında çok önemli fırsatlar sunduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Şehrin güçlü yönü olarak öne çıktığını ve değer ürettiğini ifade etti.

Elazığlı gençlerden önemli başarı: Yerli ve milli imkanlarla 'elektronik devre kartı' geliştirildi

İpek Yolu mühendislerinin tasarlayıp ürettiği ve birçok alanda kullanılması planlanan İpek Yolu elektronik geliştirme kartının AR-GE çalışmaları tamamlandı. Otonom araçlar, akıllı evler, akıllı şehirler, akıllı tarım uygulamaları, nesnelerin interneti ve programlama gibi birçok yazılım teknolojilerinin geliştirilebileceği bu kart, yerli imkanlarla ve İpek Yolu markasıyla Elazığ'da üretildi.

Malatya Üniversitesi'nin ilk patent başvurusu yapıldı

Malatya Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) birimi, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ilk patent başvurusunu gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı yerli X-ray cihazını Gaziantep'te inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN'ın ürettiği ARIN X-ray bagaj kontrol cihazını Gaziantep Havalimanı'nın yeni terminal binasında inceledi.

Malatya'da teknokent'ten teknoköy'e

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz verdiği bilgide, Malatya'da Teknoköy kuracaklarını belirterek, Teknoköy'ün mimarisinin Selçuklulardan esinlendiğini söyledi. Kocamaz, 'Gençler Avrupa ve Amerika'daki bilim insanlarına özenmek yerine kendi geçmişlerindeki Türk-İslam alimlerini tanımasını ve rol model almasını sağlamak istedik' dedi.

Projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere imkan

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere yardım imkanı sunuluyor.

Vatandaşlara, güvenli bilinçli internet kullanımı anlatıldı

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından SİBERERAY farkındalık etkinliği düzenlenerek vatandaşlar siber suçlara karşı bilinçlendirildi.

GAGİAD'dan 'Genç Gaziantep Kodluyor' sergisi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Destek Programı kapsamında yürüttüğü 'Genç Gaziantep Kodluyor' projesini tamamlayarak Gazikent Gençlik Merkezinde robotik kodlama sergisi açtı.

Genç yazılımcılar 48 saatte 13 oyun geliştirdiler

Hasan Kalyoncu üniversitesinde oyun ve yazılım sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada 90 yazılımcı 48 saat içesinde 13 oyun geliştirdi. Yarışmada 17 takım, uykusuz geçen 48 saatte büyük ödül için kıyasıya yarıştı.

Şehitkamil'deki bilim şenliği umutlandırdı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bilim Şehitkamil Proje Şenliği'ne katılarak toplam 168 öğrenci tarafından üretilen 16 projeyi detaylı şekilde inceledi. Projeler hakkında bilgi alan Fadıloğlu, 'Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Çocuklarımızın hayata geçirdiği bu projeler, bizim için çok önemli dedi.

Elazığ'da Robotik ve Kodlama Proje Şenliği başladı

Elazığ'da Dene-Yap atölyesinde 160 gencin yaptığı çalışmalar, Robotik ve Kodlama Proje Şenliğinde görücüye çıktı.

İnönü Üniversitesi'ne elektrikli araç şarj istasyonu

Havada oluşan karbon salınımını en aza indirmek amacıyla Malatya İnönü Üniversitesi Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından kampüs içerisinde elektrikli araç şarj istasyonları kuruldu.

Teknoloji tırı Arguvan'da

'Doping Teknoloji Tırı' Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Diyarbakır'da 'Siber Güvenlik Farkındalık Semineri' düzenlendi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet personellerine yönelik güvenli internet kullanımı ve siber suçlara karşı seminer düzenlenirken burada konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, 'Bütün insanlar özellikle küçükleri tehlikelerden korumak, istismarlardan korumak adına bu alanda işlenen suçları takip ediyoruz. Küçükleri korumada teknolojiyi bütün gücümüzle kullanıyoruz. Bununla ilgili sanal devriyelerimiz var' dedi.

Toplam 312 haber.