Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Türk bilim adamları kayısıdan roket yakıtı üretti

İnönü Üniversitesi'nde bilim adamları kayısıdan roket yakıtı üretmeyi başardı. Proje hayata geçirildiğinde 1 liralık kayısı atığından 200 dolarlık roket yakıtı üretilecek.

Öğrencilerin projelerine TÜBİTAK'tan destek

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 12 proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destek almaya hak kazandı.

Samsun'dan Gaziantep'e 'TEKNOFEST' çıkarması

Önümüzdeki yıl Samsun'da yapılması planlanan TEKNOFEST hazırlıkları kapsamında Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Samsun protokolü, Anadolu'da TEKNOFEST'in düzenlendiği ilk şehir olan Gaziantep'e çıkarma yaptı.

Öğrenciler eserlerini tanıttı

Malatya'nın Kale İlçesi'nde bilim fuarı açılarak, öğrenciler eserlerini tanıttı.

Karakoçan'da tarım makinası dağıtımı ve sertifika töreni

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Karakoçan ilçesini ziyaret ederek, Tarım ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında tarım makinaları dağıtımı ve sertifika törenine katıldı.

Şahinbey'de araç filosunu büyütüyor

Şahinbey Belediyesi hizmet kalitesini arttırmak ve araç filosunu genişletmek için Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 21 yeni aracı bünyesine dahil etti.

İnsan vücudundaki en güçlü kemikten esinlenilerek 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı yapı geliştirildi

Elazığ'da deprem mühendisliği üzerine çalışmalar yürüten öğretim görevlisi, insan vücudundaki en güçlü kemiklerden olan kaval kemiğinden esinlenerek 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı bir yapı geliştirdi.

Mikail Emre Çalışkan: 'Türkiye teknoloji alanında emin adımlarla ilerliyor.'

Parlak projeler ile öne çıkan iş insanı Mikail Emre Çalışkan, 'Türkiye'nin teknolojide geri kaldığı şeklinde bir algımız var. Oysa ki ülkemiz teknoloji alanında emin adımlarla ilerliyor, kendini yeniliyor' dedi.

Terör konulu panelde siber saldırı uyarısı

İnönü Üniversitesinde düzenlenen ''terör'' konulu panelde konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Parlak, siber tehdidin risklerine değinerek, 'Siber saldırı siber terörün içinde gerçekleşebilir. Sonucunda bir hasar ya da katliam oluşur ve bir siber suç ortaya çıkar' dedi.

TÜBİTAK Başkanı'ndan GAÜN'e proje ziyareti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi'nde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Başaran yürütücülüğündeki Köyde STEM-2 projesinde yer alan ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Elazığ'da 3 gün sürecek 'Bilim Şenliği' startı verildi

Elazığ ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Bilim Şenliği' etkinliğinin startı verildi.

Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Zirvesi başladı

Savunma Sanayi Başkanlığı(SBB), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliğinde Gaziantep Savunma Sanayi Tedarikçi Zirvesi başladı. Zirvede Gaziantep sanayisinin savunma sanayi alanında üretim yapması ve kapasitesinin arttırılması için neler yapılması gerektiği konuşulacak.

Geleceğin bilim adamları Yeşilyurt bilim şenliğinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında geleceğin bilim adamlarının yetişmesine yönelik desteklerine bir yenisini daha ekleyerek 'Yeşilyurt Bilim Şenliği' düzenledi.

Expobel Çevre, Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı

MST İş ve Tarım Makinaları, Başak Traktör ve ELS Lift, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'nda ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturdu.

Çınar, Expobel Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarına katıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye Belediyeler Birliği Gaziantep Orta Doğu Fuar Merkezi'nde başlayan EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarına katıldı.

Başkan Güder, TEKNOFEST'te dereceye giren öğrencilerle buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu yıl 4. kez kapılarını misafirlere açan Türkiye'nin ayakları yere basmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) dereceye giren Malatyalı öğrenciler ile bir araya gelerek, elde ettikleri başarıdan dolayı tebriklerini iletti.

Kaybolan bavullar SMS mesajı ile bulunabilecek

Malatya'da lise öğrencilerinin geliştirdiği 'BAGTAG' projesi TEKNOFEST'te ikincilik ödülü aldı. Projenin hayata geçmesiyle havaalanlarında unutulan ve kaybolan bavullar cep telefonuna gelen mesajla kolaylıkla bulunabilecek.

Lise öğrencilerinin geliştirdiği Akıllı Eczane Sistemi'ne firmalardan yoğun ilgi

Malatya'da öğrenim gören lise öğrencilerinin geliştirdiği 'Akıllı Eczane Sistemi' TEKNOFEST'te birincilik elde ederken projenin ticari ürün haline dönüştürülmesi için firmalar yoğun ilgi gösteriyor.

Teknofest'te SANKO Okulları flaması dalgalandı

SANKO Okulları öğrencisi Ela Ersönmez, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST2021'de, 'İnsanlık Yararına Teknolojiler-Sağlık ve İlkyardım İlkokul-Ortaokul' Kategorisi'nde, 'Kas Yetersizliği Yaşayan Hastalar İçin Her Yöne Dönebilen Yaşam Destek Aparatı' isimli projesi ile Türkiye üçüncüsü oldu.

Toplam 310 haber.