Asayiş

Asayiş Haberleri

Aşırı sağcı Rasmus Paludan bu kez Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yaktı

Danimarka'da Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Partisinin lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan, başkent Kopenhag'daki bir caminin karşısında Kur'an-ı Kerim yaktı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında müebbet hapis cezası aldı, adliyeden kaçarken böyle yakalandı

Ege Üniversitesinde 2015 yılında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine iştirak ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Cihat Babatonguz'a devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak ve terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten öldürmek suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 15 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Babatonguz kararın açıklanmasının ardından adliyeden firar girişiminde bulundu. Babatonguz polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı ve kelepçelenerek emniyete götürüldü.

Televizyonda izlerken inanamadığı olay başına geldi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir arsa almak için giden ve anlaşmanın olmaması üzerine parasını kahvehanede unutan Rasim Vargün isimli vatandaş kısa bir süre sonra parasına kavuştu. Daha önce haberlerde gördüğü bu tür olayları eleştirdiğini ama kendi başına da geldiğini söyleyen Vargün, İnsan eleştirdiğini yaşamadan ölmezmiş. Demek ki çok kınamışız bu tip şeyleri dedi.

Dava açtı, bozuk alkometreden kaptırdığı ehliyeti ile taksi ücretine karşılık 4 bin TL tazminat kazandı

Adana'da üniversite öğrencisi içki içmediği halde bozuk alkolmetre yüzünden 1.53 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu. Sağlık raporunda 0.02 promil alkollü çıkan üniversite öğrenicisi mahkemeye yoluyla ehliyetini geri aldı, ehliyetsiz kaldığı sürede taksi kullandığı için açtığı 4 bin TL'lik manevi tazminat davasını kazandı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Sabri Ok'un kardeşi tutuklandı

PKK Terör Örgütünün sözde KCK Yürütme Konseyi Başkanı Sabri Ok'un kardeşi Mehmet Ok tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milas’taki silahlı kavganın tarafları adliyeye sevk edildi

Muğla'nın Milas ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybetmesi, 2 kişinin ise yaralanması olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Kavgada bir kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen Gelecek Partisi Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı A.K. ise güvenlik güçleri tarafından her yerde aranıyor.

Bingöl’de 3.1 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Bingöl'ün Yedisu ilçesi olan 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Diyarbakır annelerine 354'üncü aile katıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bin 243 gündür oturma eyleminde anne ve babalara 354'üncü aile dahil oldu.

‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni tutuklandı

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayarak projeyi tamamlamadığı iddia edilen 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, sanık Akgündüz'ün 6 bin 140 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme, Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut'un tutuklanmasına hükmetti.

Pendik’te bıçaklı sopalı kavgada ortalık savaş alanına döndü

Pendik'te 2 grup bıçak ve sopalarla birbirine saldırdı. Dakikalarca süren kavgayı mahalleli ayırmakta güçlük çekti. Çıkan kavgada mahalle savaş alanına dönerken, o anlar bir vatandaşın kamerasına yansıdı.

Malatya'da 6 kişi karbonmonoksitten zehirlendi

Malatya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 6 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Malatya'da bir yılda 376 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Malatya'da 2022 yılında polis tarafından düzenlenen 2 bin 465 operasyonda 376 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, 3 bin 569 zanlı gözaltına alındı.

Konuşmak için çağrıldı, pompalı tüfekle öldürüldü

Gaziantep'te husumetlileri tarafından konuşmak için çağrılan 25 yaşındaki Mehmet Bulut, pompalı tüfekle öldürüldü.

Diyarbakır'da 22 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Diyarbakır'da jandarma ekipleri tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucu 22 yıl 6 ay 10 hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.

Vatandaş ihbarda bulundu, trafik magandasına 21 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır'da duyarlı bir vatandaş, trafik magandasını polis ekiplerine bildirdi. Harekete geçen polis ekipleri ehliyetsiz sürücüye 21 bin 752 lira cezai işlem uygulandı.

Malatya'daki feci otobüs kazasında gaz pedalı takılı kalmış

Malatya'da 4 kişinin yaralandığı otobüs kazasıyla ilgili otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı. Şoför M.Ş. ifadesinde, olay anında gaz pedalının takılı kaldığını ve direksiyonun kilitlendiğini söyledi.

Gaziantep'te 194 adet kaçak cep telefonu ile 115 litre kaçak alkol ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 115 litre kaçak alkol ve 194 adet kaçak cep telefonu ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 48 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken 3 şüpheli tutuklandı.

İş aramak için gittiği bölgede önce darp, ardından da gasp edildi

Elazığ'da 27 yaşındaki epilepsi hastası, iş aramak için gittiği bölgede bir grubun saldırısına uğradı. Zanlılar darp ettikleri gencin cebindeki telefon ve parasını da aldı.

Gaziantep'te metruk binalara şok baskın

Gaziantep'te metruk binalara yönelik 114 ekipten oluşan 379 personelle huzur-güven uygulaması yapıldı. Uygulama ile toplam 496 şahıs kontrol edilirken 8 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Toplam 28614 haber.