Malatya

Malatya Haberleri

Parlak'tan Kiltepe Muhtarı Demirtaş'a geçmiş olsun ziyareti

İYİ Parti Cem Parlak, Kiltepe Mahallesinde yaşanan olayla ilgili, mahalle muhtarı Celal Demirtaş'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yeşilyurt'ta 900 öğretmene deprem eğitimi veriliyor

900'e yakın öğretmen, bölgenin en büyük afet eğitim merkezi olan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi'nde 'Okul Tabanlı Afet Eğitim' programına katılıyor.

Muhtara sözlü saldırıya tepki

Malatya Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş'a yapılan saldırı girişimini kınadıklarını açıkladı.

İnönü Üniversitesi'nde oryantasyon programı start aldı

Malatya İnönü Üniversitesine yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon programı başladı.

Yangın söndürme mühimmatı projesine ödül

Malatya'da yapılan Yangın Söndürme Mühimmatı projesine, TÜBİTA K tarafından ödül verildi.

Malatyalı kadınlardan Diyarbakır'daki annelere destek

Malatya'da toplanan kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelere destek açıklamasında bulundu.

Malatya'da İtfaiye Haftası kutlanıyor

Malatya'da, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'İtfaiye Haftası ' nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleniyor. .

İzmir Karşıyaka'dan Hekimhan'a ziyaret

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, beraberinde, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya'nın Hekimhan ilçesini ziyaret etti.

Beslenme dostu okullara başarı belgesi verildi

Malatya'da, merkez ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri ile toplantı düzenlenerek, beslenme dostu okullara başarı belgeleri verildi.

26 Eylül Türk Dil Bayramı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, 'Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle, dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz gerekir' dedi.

(Özel) Turşuluklar pazar tezgahlarını süsledi

Kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu sezonu açıldı. Turşu yapmak için gereken sebzeler pazar tezgahlarına renk katarken, uygun fiyata turşu yapmak isteyenlerin ise ellerini çabuk tutması gerekiyor.

Akçadağ Belediyesi ile FKA arasında protokol imzalandı

Akçadağ Belediyesi tarafından hazırlanan Akçadağ Levent Vadisi Kurumsal Kimliğine Kavuşuyor projesinin destek anlaşması Fırat Kalkınma Ajansıyla protokol imzalandı.

MTÜ’de 2. Geleneksel Aşure Günü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) 2. Geleneksel Aşure Etkinliği gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'ta yerli ve milli sebze üretimi

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi koordinesinde yerli ve milli sebze üretimi yapılıyor.

Öğrencilere trafik eğitimi

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte Çocuk Trafik Eğitim Park'ındaki eğitim çalışmalarına başladı.

Başkanlardan yolculara ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, minibüs, otobüs ve trambüsler de seyahat eden vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti.

Battalgazi'de asırlık gelenek yaşatıldı

Özel Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji'nde, Aşure Günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte, asırlardır sürdürülen bu geleneğin birlik ve beraberliğe sağladığı önem anlatıldı.

Kaymakam Recep Aydın, vatandaşların sorunlarını dinledi

Malatya'nın Pütürge ilçesi Kaymakamı Recep Aydın, mahalleleri ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi ve vatandaşları dinledi.

ASRİAD'tan Başkan Gürkan'a ziyaret

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Malatya Şube Başkanı Aziz Özel ve beraberindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.