Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep'te yırtıcı hayvanlar için safari park kurulacak

Dünyanın en büyük 4'üncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yırtıcı hayvanlar için safari park, uğur böcekleri için tropik bahçe kurulacak.

Geleceğin tiyatrocuları seçildi

Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Sadri Alışık Tiyatro Okulu seçmeleri; Türk Tiyatrosu'nun usta isimleri tarafından yapıldı.

Gaziantepliler yeni yılı Şirehan'da karşıladı

2023'ü Şirehan'da karşılayan Gaziantepliler gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenirken, 2022'ye muhteşem bir menüyle veda ettiler. Ünlü sanatçıların sahne aldığı geceye Gaziantepli ünlü sanatçı Fatih Toker'in seslendirdiği muhteşem parçalar damgasını vurdu.

Müzik sevdalısı öğretmen Kulpluların ruhuna dokunuyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Halk Eğitimi Merkezinde aldıkları kurs ile gitar çalmayı öğrenen öğrenciler, sene sonlarında düzenlenen konserlere hazırlanıyor.

Elazığ'da vatandaşlar 2023'e halay çekip çiftetelli oynayarak girdi

Elazığ'da eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşlar yeni yıla, halaylar eşliğinde girerek doyasıya eğlendi.

Gaziantep'te yılbaşı kutlama mesajları

Yeni yıl dolayısıyla Gaziantep oda başkanları, milletvekilleri, Belediye başkanları ve kurumlar kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2022'de 5 milyon kişi ziyaret etti

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bir yılda 5 milyon kişi ziyaret etti.

Gaziantep protokolünden yeni yıl kutlaması

Gaziantep protokolü yayımladığı mesaj ile birlik ve beraberlik çağrısına bulunarak, 2023 yılının, barış ve huzur içerisinde geçmesi temenni etti.

SANKO'lu 2023'e merhaba diyor

SANKO Üniversitesi öğrencileri yeni yıl etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'SANKO'lu 2023'e Merhaba Diyor!' kutlamasında bir araya geldi.

Köylerde 43 yıl aradan sonra 'Gağan' etkinliği

Elazığ'da yeni yılın erken kutlanması anlamına gelen 'Gağan' etkinliği düzenlendi. 43 yıl sonra bazı köylerde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Diyarbakır surlarında diriliş devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel yapılarının ayağa kaldırılmasından kentsel çöküntü alanlarının şehre kazandırılmasına kadar birçok yürüttüğü imar faaliyeti sonuç vermeye başladı.

Gaziantep'te sokak hayvanlarına yaşam alanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için Burç Tabiat Parkı içinde 60 dönümlük bir alana kurduğu Türkiye'de bir ilk olma özelliğindeki 'Doğal Yaşam Alanı', özellikle saldırgan sokak hayvanları doğayla iç içe bir ortamda müzik eşliğinde rehabilite edilecek.

Rektör Dağlı'dan yılbaşı kutlaması

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 2023'ün mutluluğun çoğaldığı, başarılı, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Dağlı, yayımladığı yeni yıl mesajında, 'Yeni bir yıla daha merhaba demenin heyecanı içindeyiz. Her yeni yıl, yeni umutların, beklentilerin ve mutlu bir geleceğin habercisidir' ifadelerini kullandı.

DÜ'de 2022 yılının son resim sergisi gerçekleşti

Dicle Üniversitesinde 2022 yılının son resim sergisi düzenlendi.

Polat'ın 'Kınalı Ekmeği' için tescil çalışması

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Polat Mahallesi'ne özgü bir ekmek çeşidi olan kınalı ekmeğe coğrafi işaret alınması için çalışması başlatıldı.

Diyarbakır'ın 'Medeniyetler Kenti' olduğu tescillendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvurusu sonucu, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kent Diyarbakır'ın Medeniyetler Kenti olduğu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Dezavantajlı çocuklar için mobil eğlence

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) 'Gezici Çocuk Oyun Tırı' ile eğlenceyi, kırsal ve dezavantajlı mahallelerde eğitim gören miniklerin ayağına getiriyor.

15 yılda katı atıklardan 300'ün üzerinde eser yaptı

Elazığ'da 50 yaşındaki öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 15 yıldır atık metalleri işleyerek birbirinden farklı 300'ü aşkın eser yapmanın gururunu yaşıyor.

'Unutulmayan Şarkılar ve Türküler' konserine ilgi

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sanatsal hizmetler çerçevesinde destek verdiği 'Unutulmayan Şarkılar ve Türküler' Konseri için Sabancı Kültür Merkezindeki salonu tamamen dolduran sanatseverler, söylenen birbirinden güzel türküler ve şarkılar eşliğinde güzel bir akşam yaşadı.

Toplam 3097 haber.