Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

GAÜN'de beyran etkinliği düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 8. Sanat Topluluğu tarafından 'Kültürel Sürdürülebilirlik Temalı Gaziantep Yöresi Beyran'ın Kültürel Boyutu' adlı eğitim gerçekleştirildi.

Malatya, tescilli ürünlerde atağa kalktı

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Malatya, tescillenen 33 ürünüyle en fazla coğrafi işarete sahip iller arasında dokuzuncu sırada yer alırken, 23 ürüne daha coğrafi işaret alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

Akçadağ'ın tanıtımına katkı sunan öğretmene plaket

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde kamera karşısına geçerek ilçenin tanıtımı için klip çekip türkü söyleyen öğretmenlere plaket verildi.

SANKO'da 'Görünürler' resim sergisi devam ediyor

Ressam Tolga Boztoprak'ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Görünüler' isimli kişisel resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Boztoprak, Gaziantepli sanatseverlerin eserlerine gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, 'SANKO Sanat Galerisi sanatçılar için esin kaynağı' dedi.

Yaşlılara vefa yüzlerini güldürdü

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gönül belediyeciliğin gereği olarak yaşlılara yönelik olarak 2022 yılında 2 bin 684 kez, toplamda da 21 bin 854 kez vefa hizmeti sunduklarını söyledi.

Bu müzede hem kültürel miras korunacak hem de meslek edindirilecek

Gaziantep'te restorasyonu tamamlanan ve 6 ay sonra hizmete girmesi planlanan Sabun ve Pekmez Hanı Müzesi'nde em kültürel miras korunacak hem de sabun ve pekmez üretiminin aşamaları uygulamalı olarak ziyaretçilere gösterilecek.

Osmanlı saraylarını süsleyen sedef sanatını bugüne taşıyorlar

Gaziantepli Mustafa Kaya, Osmanlı'da Fatih Sultan Mehmet ve 2. Abdülhamid Han başta olmak üzere birçok padişahın uğraş verdiği sedef kakma sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Diyarbakır'da bilgievlerinde Yerli Malı Haftası kutlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bilgi evlerinde eğitim gören öğrenciler, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladı.

Battalgazi'de yerli malına önem

Orduzu Nadire Dernek İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin el ele vererek hazırladığı Yerli Malı Haftası kutlamalarına katılan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Her ne olursa olsun önceliğimiz yerli ve milli olmalıdır. Bizim olana, yerli olana, milli olana yönelmeli, onu hem üretmeli hem de onu tüketmeliyiz' dedi.

Başkan Güder, öğrencilerle sinema etkinliğinde

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, KYK Yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle birlikte engelli bir birey olan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesini konu alarak beyaz perdeye aktarılan ve gişe rekorları kıran Buğday Tanesi sinema filmini izledi.

Oyuncak müzesinde bu yıl yaklaşık 10 bin çocuk topaçla tanıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde açılan Topaç Atölyesinde çocuklar, eski nesillerin popüler oyuncağı topacı öğrenerek, kuşaklar arası bağ kuruyor.

Başkan Çınar, Yerli Malı Haftası etkinliğine katıldı

Çocuklara tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemini anlatmak amacıyla Topsöğüt Yeşilkonak Erdem Okulunda düzenlenen 'Yerli Malı Haftası' etkinliğine katılan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yerli ürünlerimizi tüketerek hem yerli ve milli ekonomiye destek olalım hem de kendi öz değerlerimize sahip çıkalım dedi.

Öğretmenler tanıtım için barajın ortasında kamera karşısına geçti

Malatya'da Akçadağ Anadolu Lisesi öğretmenleri, ilçenin tanıtımı için barajın üzerinde oluşturulan platformda kamera karşısına geçti. Piyano çalıp türkü söyleyen öğretmenler, görev yaptığı ilçenin tanıtımı için klip çekti

3 binden fazla atık malzemeyle 150 kiloluk dev kartal yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 3 binden fazla endüstriyel atıktan 150 kiloluk dev kartal heykeli yaptı.

Başkan Gürkan: 'Çocuklarımızı yerli malı hakkında bilinçlendirmeliyiz'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Melekbaba Semt Konağı'nda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası programı düzenlendi. Düzenlenen programa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yerli malının önemine değinerek, yerli malı bilincinin çocuklara aktarılması ve yerli mallarının kullanımının öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Hollanda'da 'Fırat'ın Semahları' dinletisi gerçekleştirildi

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde Fırat'ın Semahları dinletisi gerçekleştirildi.

Udma Peynir Müzesine ziyaretçilerden tam not

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık 4 ay önce hizmet vermeye başlayan Udma Peynir Müzesi ve Restoranı, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Liszkai: 'Mezopotamya turları Nemrut'tan başlamalı'

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Üyesi Yazar Laszlio Liszkai, GAP bölgesi gezisinde Nemrut Dağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akaryakıt istasyonlarında çiftçi yoğunluğu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de ilk kez uygulanan proje ile kentteki 33 bin 180 çiftçiye 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği verilmeye başlandı. Mazot desteğini almak isteyen çiftçiler ise anlaşmalı akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Toplam 3075 haber.