Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bilgi yarışmalarının finali yapıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 9. sınıflara yönelik 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve 10. sınıflara yönelik Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması final sınavları yapıldı.

'Ayıplar Müzesi' tiyatro oyununa ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ile Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP) tarafından 'Ayıplar Müzesi' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Battalgazi'de ailelere önemli şifreler

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programının son konuğu Dijital İletişim Uzmanı-Yazar Said Ercan, Dijital Çağda Ailenin Önemi' konulu konferansıyla Battalgazi'deki sevenleriyle buluştu. Dijital çağda aile hayatını koruyabilmenin şifrelerini Battalgazililerle paylaşan Yazar Ercan, yoğun katılımın sağlandığı konferanslarda sosyal medya ve iletişime dair sevenlerinin sorularını da cevapladı.

Ukraynalı piyano öğretmenin eğittiği Türk çocuk dünya birincisi oldu

Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen ve 32 ülkeden 200'ün üzerinde yetenekli çocuğun katıldığı 7. Danubia Talents International Müzik yarışmasında 10 yaşındaki Hamit Erdem Özpolat 10-13 yaş piyano kategorisinde birinciliği elde ederek Gaziantep'i gururlandırdı. Annesinin canı sıkılmasın diye müzik kursuna yazdırdığı Özpolat'ı, 10 yıl önce Ukrayna'dan Türkiye'ye yerleşen piyano öğretmeni Renata Çavdar yetiştirdi.

30 yıllık çayevinde satranç oyunu yaşlıların vazgeçilmezi oldu

Diyarbakır'da bulunan Esnaf Çayevinde 1992 yılından bu yana sadece satranç kültürü sürdürülüyor. Çayevinde çoğunluğu 50 yaş ve üzeri bir araya gelen vatandaşlar, burada gün boyu zeka oyunuyla vakit geçirip sohbet ediyorlar.

Sanko Sanat Galerisi'nde 'Görünürler' sergisi

Ressam Tolga Boztoprak, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Görünüler' isimli kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı. Sergi açılışında konuşan Boztoprak, sanatın iyiyi ve güzeli görmeyi sağladığına vurgu yaparak, 'Sanat ruhu onarıp tedavi eder, insanı kötü düşüncelerden korur' dedi.

49 kilometrelik Raybüs'te hedef günlük 5 bin yolcu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hizmet veren GAZİRAY ile de entegre çalışan ve Gaziantep ile Nizip arasında konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayan Raybüs kısa sürede en çok tercih edilen taşıma sistemleri arasına girdi. Günlük 5 bin kişiyi taşıması hedeflenen hatta bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile beraberindeki heyet de seyahat ederek Nizip'e ulaştı.

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ın ismi kütüphanede yaşayacak

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Öğretmen Ayşenur Alkan'ın ismi, şehit öğretmenin ailesinin yaşadığı Nizip'te yapılan çocuk kütüphanesine verildi.

Rektör Dağlı'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk kadının üstlendiği sorumlulukların bilinciyle, ayakları üzerinde durmayı başardığını kaydetti.

Şahinbey'de Empati Koridoru

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Şahinbey Belediyesi, kurduğu Empati Koridoruyla vatandaşların bir dakikalığına engelli kardeşlerinin duygularına ortak olmalarını sağladı.

Gaziantep'te Sezai Karakoç şiirleriyle anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı programları çerçevesinde sanatçı, şair İbrahim Sadri, Sezai Karakoç'u şiirleriyle andı.

Yoğun bakım hemşerilerine sertifikaları verildi

Dr. Ersin Aslan Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından 30 farklı ilde 52 farklı kurumda 20 kursiyere düzenlenen Acil bakım hemşireliği sertifikasyon kursu programına katılan hemşirelere 'Yoğun bakım hemşireliği eğitimi' belgeleri verildi.

Kahta'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Adıyaman'ın Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlandı.

Araban'da doğalgaz sevinci

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru'nun girişimleri sonucunda ilçe merkezindeki mahallelerde başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Şahinbey'de Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediye Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sosyal medyada birinci sırada

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesapları Kasım ayı verilerine göre 30 büyükşehir belediyesi içerisinde en fazla etkileşim alan belediye oldu.

Musem akademi, workshoplarla dünya lezzetlerini öğretiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MUSEM Akademi'de hafta sonları düzenlenen workshoplar, vatandaşlara tecrübeli şefler eşliğinde dünya lezzetlerini öğrenme fırsatı sunuyor.

Gaziantep'in kurtuluşunun 101. yıl dönümü yarışmalarla kutlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla lise öğrencileri arasında 25 Aralık Gaziantep Savunması temalı yarışmalar düzenliyor.

Fadıloğlu, taburcu olan Ökkeş Koç'u ziyaret etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul'un İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısı sonucu yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Ökkeş Koç'u evinde ziyaret etti. Ökkeş Koç ve ailesiyle sohbet eden Fadıloğlu, ailenin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Toplam 3082 haber.