Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gençler, genç kahraman Mehmet Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Spor Etkinliklerinde farklı branşlarda dereceye giren 201 sporcu öğrenciye, ödüllerini düzenlenen törende Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu takdim etti.

GSO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Fadıloğlu ile Koçer, esnafı projeleri inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Şehitkamil'deki yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Kuzeyşehir Ünite Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından konuşan Milletvekili Koçer, 'Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu ve yeni hizmete açacağı faaliyetleri yerinde inceledik. Pazar yeri, kütüphane, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, ticari dükkanlar gibi çok önemli eksiklikleri tamamlayan önemli bir eser olmuş. Ben bu konuda Başkanımızı tebrik ediyorum' dedi.

Elazığ'da 2022 yılında 2 milyondan fazla ekmek arası salçalı köfte satıldı

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan ekmek arası salçalı köfte geçen yıl 2 milyondan fazla satıldı.

Kahta'da 'Senin Annen Bir Melekti Yavrum' tiyatro oyunu sergilendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Senin Annen Bir Melekti Yavrum isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

'Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz' projesi Sur'da hayat buldu

Diyarbakır'da Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi Sur'da hayat buldu.

Osmanlı'ya övgü

Malatya'nın Darende ilçesinde Osmanlı Devleti'nin 724. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde konferans veren tarihçi Resul Keşençeli, Osmanlı'ya övgüler yağdırdı

Malatya'da işletmelere 'Bilik Ekmeği' tescil belgesi verildi

Malatya mutfağının geleneksel tatlarından olan Bilik Ekmeği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde ile Çukurdere mahallelerinde bu ekmeğin üretimini ve satışını yapan işletmelere teslim etti.

Gaziantep Şehir tiyatrosu 'Beşinci mevsim efsanesi oyunuyla perde açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Beşinci Mevsim Efsanesi' adlı oyunla perde açtı.

Sabretmeyi 'Naht' sanatıyla öğrendiler

Diyarbakır'da unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan Naht kursunda ahşap malzemeler kadınların eliyle hayat buluyor.

Yeşilyurt'ta yetim ve öksüz çocuklara sinema keyfi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine sinema keyfi yaşattı.

En iyi yemek sıralamasına gastronomi kentinden tepki

Hırvatistan merkezli Taste Atlas (Lezzet Atlası) sitesinin 2022 yılında açıkladığı dünyanın en iyi geleneksel yemekleri listesine Erzurum'un cağ kebabının 9. sıradan, Gaziantep'in Ali Nazik'in ise 45. sıradan girmesine, Gaziantepli kebapçılar tepki gösterdi.

Süper Film Ambalaj'a WorldStar yarışmasından ödül

SANKO Holding'in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Ar-Ge çalışmaları sonucu deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışması olan WorldStar Ödülleri'nde 'Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri' (Packaging Materials and Components) kategorisinde ödüle değer görüldü.

Fadıloğlu: 'Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Ziyaretlerimizi yürüttüğümüz çalışmalara yansıtmak, sorunları, talepleri yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için gerçekleştiriyoruz. Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik' dedi.

Şehadetinin 103. yıl dönümünde Şehit Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mangala turnuvası, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Tarihi zek ve strateji oyun meraklıları, 5 tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvada dostça yarıştı.

Battalgazi Belediyesi'nden Bestekar Ateş'e Sürpriz Kutlama

Battalgazi'ye konser programı için gelen Türk müziğinin yaşayan büyük üstatlarından Âmir Ateş'e Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatlarıyla 'Göz Göze Diz Dize 40.Yıl' projesi kapsamında sürpriz evlilik yıldönümü kutlaması yapıldı.

Kahta'daki öğretmenler korosu izleyicisinden tam not aldı

Adıyaman'ın Kahta Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan, öğretmenler korosu izleyicisinden tam not aldı.

Gaziantep, Bağdat ile kardeş şehir protokolü imzaladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Bağdat Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolüyle ekonomik, ticari ve kültürel açıdan ortak çalışma kararı aldı.

'KIYI' isimli kısa film, ikinci ödülünü aldı

Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş ve Tevfik Kemal Özel'in yazıp yönettiği, Aylan bebeğin annesini konu alan 'KIYI' isimli kısa film, ikinci ödülünü aldı.

Toplam 3097 haber.