Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Basın Müzesi büyük ilgi görüyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği Elazığ Basın Müzesi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Gençler bölge şampiyonası için hünerlerini sergiledi

Malatya'da üniversite öğrencileri arasında, şiir, müzik, tiyatro ve bilgi kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Genç öğrenciler bölge şampiyonasına katılabilmek için hünerlerini sergiledi.

Mesafeyi 5 kat azaltacak tünel projesi 9 ayda tamamlanacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan ve mesafeyi 5 kat azaltın tünel projesinin 9 ay gibi kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi

Kayapınar Belediyesi çocukları 'Masal Atölyesi'nde buluşturdu

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi tarafından çocukların hayal dünyasına dokunmak ve onları unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıp eğlenmelerini sağlamak amacıyla 'Masal Atölyesi' etkinliği düzenlendi.

Çocuk şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından 21-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Şenliğine 200 bin civarında kişi katılırken çocuklar ve aileler şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Ortadoğu Business 14 yaşında

2009 Yılında sürekli 2 aylık periyotlar ile yayın hayatına başlayan Türkiyenin 4 dilde (Arapça İngilizce Farsça Türkçe) yayın yapan ekonomi dergisi Ortadoğu Business 14 yaşına girmenin gururunu yaşıyor.

Malatya'da Kayısılı Pastam yarışması

Malatya'nın ünlü altın sarısı kayısısının tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleşen yarışmada hünerli kadınlar tarafından jürinin oylarına sunulan pastalar görsellikleri ve sunumuyla göz doldurdular. Yarışmayı Kayısılı Mus Pasta isimli pastasıyla Leman Özdemir birinci olarak tamamladı.

Yılların kadın işine 40 yıllık erkek eli

Gaziantep'te yaşayan Celal Erdönmez, 40 yıldır Antep işi nakış yaparak genç kızların çeyizlerini süslüyor. Erdönmez, iki takım nakışın değerinin 100 bin TL olduğunu belirtiyor.

Sanko Galerisi'nde Araftaki Ann-lar' teması resim sergisi

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Araftaki An-lar' temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı. SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Onur Arıkan, 'Gaziantep'te kişisel sergimin olması benim için özel bir anı olarak kalacaktır' dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Şehitkamil Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Bir tek derdimiz var, çalışanlarımızın hayat standartlarını yukarıya çıkarabilmek. Bu imzalanacak olan toplu iş sözleşmesinin hepimize hayırlar, huzurlar getirmesini temenni ediyorum' dedi.

Hasançelebi'de 'Kış Yarısı' şenliği

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi Mahallesinde, geleneksel 'Kış Yarısı' şenliği düzenlendi.

Gaziantep hamam kültürü sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Nurel Enver Taner Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Gaziantep Hamam Kültürü Sergisi Hamam Müzesi'nde açıldı.

Regaip Kandilinde 10 bin kişilik tatlı ikramı yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), üç ayların müjdeleyicisi Regaip Kandili dolayısıyla camilerde vatandaşlara 10 bin kişilik tatlı ikramında bulundu.

Yeşilyurt'ta çocuklara karne hediyesi

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın öğrencilere yarıyıl tatil hediyesi olan 'Yetenek Sirkiniz Cambaz Mithat' Sirk Gösterisi büyük bir heyecana sahne oldu. Üç ayrı seans halinde sahnelenen gösterilere yoğun ilgi gösteren çocuklar gönüllerince eğlenip keyifli anlar yaşadılar.

Hasat mevsiminin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından geleneksel hale getirilen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Şahinbey'de çocuk şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilerin yarıyıl tatilini daha verimli ve eğlenceli hale getirmek amacıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Altın Toprak ödülleri sahiplerini buldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da dördüncüsü düzenlenen Altın Toprak ödülleri sahiplerini buldu. Birçok ünlünün katıldığı gecede birbirinden farklı şovlar sergilendi.

Ressam Onur Arıkan SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Araftaki An-lar' temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Yazıhanlı kadınlar el emeği ürünlerini sergiledi

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde kursa katılan kadınlar, el emeği ürünlerini sergiledi.

Toplam 3075 haber.