Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Gaziantep'te turizm potansiyelini artırmak çalışmalar sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, karavan ve kanyon turizminin önemine dikkati çekerek Gazi şehrin turizm potansiyelinin arttırılması için federasyonlarla ortak çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

Bilal Erdoğan, GAÜN'de sempozyuma katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan 11. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklar önce deprem anını canlandırdı, sonra neler yapılması gerektiğini uyguladı

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde okul öncesi eğitim kurslarına katılan 4-6 yaş grubundaki çocuklar, Kızılay Haftası'nda deprem sonrası doğru müdahalenin önemine dikkat çekmek üzere tatbikat gerçekleştirdi.

Malatyalı aile üç kuşaktır ağaçlara şekil veriyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan marangoz ustası Kamuran Cömert, babasından devraldığı mesleğini oğlu ile sürdürüyor.

63 yıllık şapka ustası Diyarbakır'da mesleğin son temsilciliğini yapıyor

Diyarbakır'da yaşayan 73 yaşındaki kasket ustası Remzi Kağar, ömrünün 63 yılını mesleğine adadı. Kağar, yetiştirmek için çırak bulamamaktan yakındı.

Fadıloğlu'ndan lösemili çocuklara moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, lösemi tedavisi gören çocukları hastanede ziyaret etti. Her ziyaret ettiği çocukla yakından ilgilenen ve sohbet eden Başkan Fadıloğlu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Eşinin üzerine kaynar su döktüğü iddia edilen koca konuştu

Elazığ'da yaşayan 2 çocuk annesi Ezgi Yıldız, eşi tarafından defalarca darp edildikten sonra üzerine kaynar su döküldüğünü iddia etmişti. İddiaların hedefindeki koca Muhammed Yıldız, 'İddiaların hiçbir şekilde katılmıyorum. Bu ailesinin bir oyunudur' dedi.

Ortaokul öğrencilerinden uzay sergisi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri, Güneş Sistemini Keşfetmeye Hazır mısın' konulu sergiyle güneş sisteminin bilinmeyen özelliklerini ve uzay bilimlerini gözler önüne serdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan sergide güneş tutulması, parçalı güneş tutulmaları ve uzay teleskoplarına da yer verildi.

MGC 34. Kuruluş yıldönümünü kutladı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) kuruluşunun 34. yılını cemiyet binasında düzenlediği dostluk yemeği ile kutladı.

Diyarbakır'da Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulaması başlatıldı

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlı arasında yapılan görüşmeler sonucunda hayata geçirilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EDKS) uygulamasının Diyarbakır'da ilk kez başlatılması nedeniyle Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğü ve Kayapınar Tapu Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

112 Acil Çağrı Merkezi personellerine afet eğitimi

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil Çağrı Merkezi personellerine yangın ve afet eğitimi verdi.

ABD'li diplomatlar Adıyaman'da

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana İkinci Konsolosu Daniel Dolan ile Ankara ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müdürü Sarah Manning, Adıyaman Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Adıyaman'da istihdam teşvik ediliyor

Adıyaman SGK İl Müdürlüğü tarafından sigortalı istihdamı teşvik etmek amacıyla sosyal güvenlik konusunda bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştiriliyor

Camilerde engellilere uygun namaz kılma yerleri oluşturuldu

Adıyaman Müftülüğü tarafından engellilerin daha rahat ibadet edebilmeleri için camilerde engellilere yönelik namaz kılma yerleri oluşturuldu.

Muhtarlar kendilerine verilecek eğitimi heyecanla bekliyor

İçişleri Bakanlığı ile YÖK arasında, imzalanan 'Muhtar Akademisi' protokolü sonrası Adıyaman'daki, muhtarlarda eğitim heyecanı başladı.

Sur'da 65 yaş ve üzeri vatandaşa ücretsiz bakım

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi ilçede 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi ve yalnız yaşayan hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak evde bakım hizmeti sunuyor.

HDP'den evlatlarını isteyen ailelerin nöbeti bin 157 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin Diyarbakır'daki HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, bin 157 gündür kararlılıkla devam ediyor.

Solunum cihazına bağlı hastaya jeneratör desteği

Elazığ'da planlı elektrik kesintisi nedeni ile enerjisiz kalacak bölgede solunum cihazına bağlı bir hastaya jeneratör desteği sağlandı.

13 yaşında başladığı mesleğine emekli olduktan sonra geri döndü

Malatya'da yaşayan 64 yaşındaki Ahmet Yavuz küçük yaşlarda başlayıp bir süre ara verdiği ayakkabı boyacılığına emekli olduktan sonra yeniden başladı. Dört çocuğunu boyacılık yaparak büyüttüğünü belirten Yavuz işini severek yaptığını söyledi.

Toplam 7142 haber.