Genel

genel

Genel Haberleri

Elazığ'da mahsur kalan kedilerin kurtarıldığı o bina yıkıldı

Elazığ'da depremde ağır hasar gören 7 katlı binanın yıkım çalışması sırasında fark edilen kedilerin kurtarılmasının ardından yeniden başlayan çalışmalarla o bina tamamen yıkıldı.

Normalleşme sürecinin ikinci gününde trafik yoğunluğu

Normalleşme sürecinin ikinci gününde İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma araçları ve E-5'te oluşan yoğunluk, drone ile görüntülendi.

Elazığ'da hak sahipliği başvuru süreci 15 Haziran'da 17 noktada başlıyor

Elazığ'da depremde hasar alan yapılarla ilgili hak sahipliği başvuru sürecinin 15 Haziran'da 17 farklı noktada başlayacağı bildirildi.

Elazığ'da sosyal mesafeli çay vakti

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da yeni normalleşmenin ilk gününde kentte yoğun olarak bulunan çay ocakları da kapılarını açtı, sosyal mesafeli, siperlikli ve maskeli servisler başladı.

Bahçeye sondaj vurdurdu, doğal maden suyu çıktı

Elazığ'da bir köyde gerekli izinler alındıktan sonra sulama suyu için sondaj vuruldu, ancak tuzlu ve maden suyu tadında suya ulaşıldı. Sahibi ve köy sakinlerini şaşkına çeviren suyun çok kuvvetli olması nedeniyle boru indirilemeyen sondaj yeri direkle kapatıldı ancak su bu kez de farklı yerlerden taşarak diğer bahçelere zarar vermeye başladı.

Yeni normalde ilk uçuş Ankara’ya

Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen uçak seferleri bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Ankara uçuşuyla başlıyor. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Vatandaşlarımız seyahat ederken içi rahat olsun. Tedbirlerimiz seyahatin her aşamasını kapsayacak şekilde uygulanacak dedi.

Elazığ'da yıkımı durduran kediler 4 saat sonra kurtarıldı

Elazığ'da depremde ağır hasar gören 7 katlı binanın yıkımı sırasında bina içinde fark edilen kedi ve yavruları, yıkım durdurulup 4 saatlik çalışmayla kurtarıldı.

Elazığ'da yıkım kedi ve yavruları için 3 gün durduruldu

Elazığ'da depremde ağır hasar gören 7 katlı binanın yıkımı, binadaki kedi ve yavruların çıkartılması için 3 gün durduruldu.

Sağlık Bakanlığı: "Son 24 saatte korona virüsten 26 kişi hayatını kaybetti"

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 26 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 515 olduğunu açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin temsilcileri ile bir araya geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek, Türkiye'nin telekomünikasyon alanında yeni dönemdeki imkan, ihtiyaç ve gelişim süreçlerini görüştü.

Covıd 19’un Bozduğu Moralleri Düzeltme Festivali

Covıd 19’un Bozduğu Moralleri Düzeltme Festivali

Turistler 1 Temmuz’da itibaren KKTC’ye girebilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 1 Temmuz tarihinden itibaren turistlerin girişine izin verilecek.

DSİ Genel Müdürü Yıldız, Yusufeli Barajı’nda inceleme yaptı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Yusufeli Barajı'nda incelemede bulundu.

Elazığ Valisi Kaldırım: 'Elazığ'da hastanelerde 10 vakamız var'

Vatandaşları toplu ve kapalı alanlardan uzak durması için uyaran Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentin hem depremi hem de salgını yaşadığını ve üstesinden geldiğini vurgulayarak, şuanda hastanelerde 10 vakanın olduğunu açıkladı.

Tarihi camilerde cuma namazı heyecanı

Elazığ'da yüzlerce ibadethanede olduğu gibi 4 bin yıllık Harput Mahallesi'nde tarihi Eğriminareli Ulu Camii ile Sarehatun Camii'nde de uzun bir aradan sonra cuma namazı heyecanı yaşandı.

Elazığ'ın tarihi ilçesinde cuma namazı stadyumda kılındı

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesinde cuma namazı stadyumda kılındı.

Sağlıkta normalleşme başladı

Salgın sürecinde tüm hastanelerin pandemi hastanesine dönüşmesi nedeniyle diğer hastalıkların ihmal edilebildiğini kaydeden Prof. Dr. Safiye Yılmaz, artık sağlıkta normalleşmenin başladığını açıkladı.

Gök taşı, Harput'tan da görüldü, herkes muhtarı arıyor

Elazığ'ın 4 bin yıllık Harput Mahallesinden de görülen gök taşı nedeniyle, muhtarı bir çok kişi arayıp sorarken, bazı vatandaşların da bölgede arama yaptığı öğrenildi.

Araç yaz bakımı önerileri

İSTANBUL (İHA) – Mevsim geçişlerinde ve değişen iklim şartları araç bakımı yapılması uzmanlar tarafından öneriliyor. Yolculuğa çıkacaklar için daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için yaz bakımının öneminde değinen Mobil 1 Center, 10 nokta kontrol diye nitelendirdiği yaz bakımı için gerekenleri açıkladı.