Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Soylu, Şehitkamil Eğitim Parkını inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet, Şehitkamil Belediyesi tarafından çocuklara trafik kurallarını ve kültürünü erken yaşta benimseterek bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimlerinin verildiği Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nı gezerek incelemede bulundu.

Diyarbakır'da Kadın İtfaiyecilerden öğrencilere eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde görevli kadın itfaiyeciler okullarda öğrencilere yönelik yangın eğitimlerine devam ediyor.

HKÜ, üniversite hayali kuran liseli öğrencilerin ilgi odağı

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecinin başlaması ile birlikte, üniversiteye hazırlanan liseli gençlerin doğru tercihler yapmak için üniversite ekosistemini, fakülteleri ve bölümleri tanıma faaliyetleri hız kazanıyor ve bu süreçte Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) modern kampüsü ve çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma anlayışı ile gençlerin ilgi odağı oluyor.

Öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtıldı

Adıyaman'da bulunan okullardaki öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Nezaket okullarındaki öğrencilere 'ilk karnem kumpanyası' etkinliği yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından iş birliği ile açılan 'Nezaket Okulları'na kayıtlı 280 öğrenciye yönelik olarak 'İlk Karnem Kumpanyası' programı düzenlendi.

Kobi gelişim eğitimleri başlıyor

Gaziantep sanayisinde üretim yapan işletmelerin personellerine yönelik, işletmelerin kurumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla KOBİ Gelişim çalışmaları kapsamında eğitimler gerçekleştirilecek.

Öğrenciler 1001 gecede 1001 kitap okudu

Adıyaman'da ilkokul 4. sınıf öğrencileri 1001 gecede en az 1001 kitap okudu. Öğrenciler okudukları 6 bin adet kitabı daha sonra köy okuluna bağışladı.

Sur ilçesinde gençlere ve çocuklara yeni ders çalışma mekanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sınavlara hazırlanan öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Kitap Kafelere bir yenisini daha ekledi.

Battalgazi'deki öğrencilere sınav desteği devam ediyor

Battalgazi Belediyesi, ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan Türkiye'nin aydınlık yarınları öğrencilere 'Gençlerle Sınav Maratonu' projesi kapsamında eğitim seti dağıtımlarına iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden başladı.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'ı belediyecilik konusunda merkez okula dönüştürürüz'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye programına katılan itfaiyecilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

F.Ü. Rektörü Göktaş'tan özel çocuklara doğum günü sürprizi

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, halk eğitim merkezinde öğrenim gören 2 özel öğrencinin doğum günü olması sebebiyle pasta kesip doğum günlerini kutladı.

Malatya'da hedef mesleki eğitimi güçlendirmek

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kanbay, 'Meslek liselerine hamilik projesi başlatmak istiyoruz. Her anlamda teknik ve öğretmen eğitiminden öğrenci eğitimine kadar tüm alanlarda onların geliştirilmesi ile ilgili projeler yürütüyoruz' dedi

Başkan Gürkan'dan öğrencilere hediye

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesinde bulunan Hacı İbrahim Işık İlkokulunu Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz ile birlikte ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bağlar Belediyesinden eğitime destek

Diyarbakır'ın AK Partili Bağlar Belediyesi, ilçe milli eğitim ve halk eğitimi işbirliği ile 30 başlık altında genel, mesleki, teknik ve beceri kazandırma kurslarını başlattı.

'Haydi Çocuklar Camiye' Projesinin ödül töreni düzenlendi

Elazığ'da başlatılan 'Haydi Çocuklar Camiye' Projesinin ödül töreni düzenlendi.

Tarihi Hatuniye Medresesi gençlerin eğitim yuvası oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesinde bulunan tarihi Hatuniye Medresesini restore ederek eğitim yuvasına dönüştürdü.

GAÜN'de eğitimde teknoloji kullanımını yaygınlaştıracak proje

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğretim üyeleri; Prof. Dr. Mehmet Fatih Özmantar, Doç. Dr. Mehmet Bardakçı, Doç. Dr. Melike Özyurt ve Dr. Öğretim Üyesi Gülay Agaç'ın yürüttüğü Extending the Boundaries in Education: ExBEdu isimli AB projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Söylemez: 'Okul ziyaretlerine önem vereceğiz'

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, okulların ikinci yarısında daha kaliteli eğitim verilmesi noktasında çaba göstereceklerini belirterek, 'Okul ziyaretlerine önem vereceğiz' dedi.

Yenişehir Belediyesinden çocuklara ve yetişkinlere Kur'an-ı Kerim eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından 3-6 yaş çocuklar ile 20-50 yaş arası yetişkinlere Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

Toplam 3465 haber.