Eğitim

Eğitim Haberleri

'Kitaplığımızı Biz Yaptık İçini Beraber Dolduralım' kampanyasına destek istendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında Türkiye genelinde okullara kitap kazandırılmak ve öğrencileri daha çok kitapla buluşturmak amacıyla bir çalışma yürütülüyor. Ses getiren bu kampanya Malatya'da da karşılık buldu.

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı'na sunulan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

TÜBİTAK'tan GAÜN Gıda mühendisliğine proje desteği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Koçak Yanık ve çalışma ekibi TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Mikrodalga/CO2 yöntemi kullanılarak fıstık sert kabuğunun ksiloza hidrolizi ve ksilozunbiyoteknolojik yöntem ile ksilitole dönüştürülmesi' isimli son projeleri kapsamında fıstık sert kabuklarından değerli bir gıda katkı maddesi olan ksilitol üretimi amacıyla çalışmalara başladı.

Dünyanın yeni nesil gözü ve kulağı bu okulda yetişiyor

Diyarbakır'da, yeni nesil radyo ve televizyoncuları, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tam donanımla yetişiyor.

Diyarbakırlı yazar, kent kütüphanelerinin ihtiyacını karşılıyor

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, başlatmış olduğu Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız projesi kapsamında Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki kütüphaneye kitap yardımında bulundu.

Bakan Özer Çocuk Şenliği Kitap Fuarı'nı ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği Kitap Fuarını ziyaret etti.

GSO Başkanı Ünverdi: 'Geleceğimizi nitelikli gençlerle inşa edeceğiz'

Gaziantep'te düzenlenen Güneydoğu İlleri Mesleki Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, GSO'nun nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birleştiren projelere imza attığını belirterek hedeflerinin kalifiye personel ihtiyacını ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

Profesör Bulut: 'Z kuşağı Türkiye ve dünyanın çevresini değiştirecek'

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin Kariyer Günleri kapsamında düzenlediği 'Bilim İnsanı Olmak' konferansına Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut konuşmacı olarak katıldı.

Müdür Sökmen göreve başladı

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen göreve başladı.

Bakan Özer: 'Mesleki Eğitim Liseleri ile, 28 Şubat zihniyetinin kat sayı uygulamasının kaybettirdiği özgüveni yeniden sağlıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te düzenlenen Mesleki Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Özer, Mesleki Eğitim Liseleri ile, 28 Şubat zihniyeti tarafından yapılan kat sayı uygulamasının kaybettirdiği özgüveni yeniden sağladıklarını ifade etti.

Bakan Özer: 'Son 20 yılda eğitimde çok önemli atılımlar yapıldı'

Gaziantep'te İbn-i Sina Anaokulu açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda Türkiye'de eğitimde çok önemli atılımlar yapıldığını vurgulayarak Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye, öğretmene mahsus kanunun olduğu ender ülkelerden bir tanesi oldu, bu kanun eğitim paydaşlarının en büyük özlemiydi dedi.

Bakan Özer, Gaziantep'teki eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te yapılan İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası kentteki eğitim yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, Türkiye genelinde yapılacak olan 3 bin yeni anaokulunun 138'inin Gaziantep'e yapılacağını duyurdu.

Yenişehir Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasından iş birliği protokolü

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi (DÜ) arasında Yenişehir İlçesi'nin kalkınması, akademik araştırmaların yapılması, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve tarımsal projeleri ortak uygulayarak ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla İş Birliği Protokolü imzalandı.

Şehitkamil'deki kütüphanelerden 35 bini aşkın öğrenci faydalandı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde belediye bünyesinde bulunan 23 kütüphanede 35 bin 164 öğrenciye hizmet veriliyor.

Bakan Özer: 'Salgın nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan okulumuz bulunmamakta'

Bir dizi program için Gaziantep'te bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edileceğini açıkladı. Bakan Özer, 'Bugün itibariyle Covid salgını dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır' dedi. Öğretmenlik meslek kanunu ile 60 yıllık özlemin sona erdiğini de açıklayan Bakan Özer, kronik rahatsızlığı olanlar ile özel eğitimlilerin devam zorunluluğundan muaf olacağını söyledi.

Malatya'da üniversite sanayi işbirliği

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından üniversite sanayi işbirliğine önem çerçevesinde toplantı düzenlendi.

Şahinbey'den çocuklar için kitap fuarı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen çocukların kitap okuma alışkanlıkları edinmesi ve öğrenirken eğlenmesinin amaçlandığı 'Okuyan Çocuk Şenliği Kitap Fuarı' Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. 14-20 Şubat arasında düzenlenecek olan fuarda yazarlarla yapılacak söyleşilerin yanı sıra çocuklar için çizgi filmler, müzikal oyunlar gibi birçok etkinlik yapılacak.

İl birincisi öğrencilere hediye

Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nden halk oyunları il birinciliği yarışmasına katılıp il şampiyonu olan iki okulun öğrencileri ile okul idarecilerine ödül verildi.

Elazığ'da İsmet Paşa Ortaokulu yapılan çalışmalar ile yenilendi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bulunan İsmet Paşa Ortaokulu, yapılan çalışmalar ile yenilendi.

Toplam 3465 haber.