Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ Havalimanı ikinci pisti hizmete açıldı

Elazığ Havalimanında yapımı tamamlanan yeni pist, Havalimanı Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucunda hizmete açıldı.

Elazığ'da çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları sürüyor

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ile Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları 2022-2023 başvuru dönemi 14. 3 etap bilgilendirme toplantıları sürüyor.

Yaralı dağ keçisi tedavi altına alındı

Bingöl'den Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından bulunan, ön ayaklarında yaralanma ve tutukluluk olan dağ keçisi, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaçak yollarla yurda sokulan 108 hayvanın yeni yuvası Gaziantep oldu

Yurdun çeşitli noktalarında kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenirken ele geçirilen ve aralarında piton yılanı, Çin su ejderi, papağan ve makak maymunlarının da bulunduğu 108 hayvanın yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu. Yeni yuvalarına yerleştirilen kaçak hayvanların piyasa değerinin ise 5 milyon lira olduğu belirtildi.

Yaka Mahallesinde yol sevinci

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2022 Yılı Yatırım Programında yer alan Yaka mahallesindeki yol yenileme çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlarken, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri sözü verilen yatırımların gerçeğe dönüşmesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Fen İşleri Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Hazro'nun içme suyu rehabilite ediliyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü yatırım seferberliğini sürdürürken, Hazro ilçe merkezi içme suyu temin ve dağıtım sistemlerini elden geçirip yeniliyor.

Kahtalı çiftçilere 10 bin nar fidanı dağıtıldı

Adıyaman'ın Kahta içesinde tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan narın üretim alanını genişletmek amacıyla çiftçilere 10 bin adet nar fidanı dağıtıldı.

Diyarbakır'da gürültü kirliliği yapan işletmelere toplam 90 bin 481 TL ceza

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği çevre dostu yatırımlarla kentin doğası, havası ve suyunun kirlenmesini önlüyor.

Beydağı'na beyaz gelinlik

Malatya Beydağı dün yağan kar nedeniyle beyaza büründü.

Elazığ'da yaban keçisi envanter çalışması yapıldı

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından yaban keçisi envanter çalışması yapıldı.

Malatya'da kar ulaşımda aksamalara neden oldu

Malatya'nın Pütürge ilçesinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Kedi beslemesinde doğru bilenen yanlışlar

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Pati Severler Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Veteriner Hekim İbrahim Tüylü ve Veteriner Hekim Nejla Yıldırım'ın yaptığı 'Kedilerde Sık Görülen Hastalıklar ve Doğru Beslenmeleri' konulu Konferans düzenlendi.

İnönü Üniversitesi'nde bin fidan toprakla buluşturuldu

Malatya İnönü Üniversitesinde ağaç dikme kampanyası çerçevesinde yaklaşık bin fidan toprakla buluştu.

Adıyaman-Malatya karayolunda kar yağışı etkili oldu

Adıyaman'da rakımı yüksek yerlerde kar yağışının başlamasıyla karayolları ekiplerinin kar mesaisi başladı.

Çelikhan beyaza büründü

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü.

Fırat Edaş’tan Malatya’ya Büyük Yatırım

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Malatya ve ilçelerinde kesintisiz enerji arzı ve kaliteli dağıtım hizmeti vermek amacıyla yaklaşık 25 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da kavşak sinyalizasyon çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Prof. Necmettin Erbakan Bulvarı-Mesut Yılmaz Caddesi kesişimi ile Yılmaz Güney-Musa Anter Caddesi kesişiminde sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Bağıvar mahallesine 2 bin 400 metre sıcak asfalt

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 28 yıldır yol ve kaldırım hizmeti yapılmayan Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesinde sıcak asfalt ve kaldırım çalışması başlattı.

Çavuşoğlu'ndan şehir parkına tam not

MALATYA (İHA) – TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Malatya'da 'AK Parti Siyaset Akademisi Kadın Eğitim Programı'na katıldıktan sonra Yeşilyurt'ta gençlerle bir araya geldi.

Toplam 3269 haber.