Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Çiftçiler endişeli: 'Tek umudumuz yağış, yoksa sulama bile fayda etmez'

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da yağmur ve kar yağışı olmazken, çiftçileri büyük bir endişe sardı. Ektiklerinin yeşermediğini vurgulayan çiftçiler, tek umutlarının yağış olduğunu belirterek, bunun dışında sulamanın bile fayda etmeyeceğini ifade etti.

İklim Kampanyasında testi kazananlara ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve GBB Enerji A.Ş arasında yapılan 'İklim Kampanyası İş Birliği Protokolü' çerçevesinde iklim krizine dikkat çekmek ve şehrin sera gazı salınımını azaltmak hedefine katkı sağlamak için yapılan yarışmanın kazananları belli oldu.

YeşilAntep projesi ile Şehirgösteren Mahallesi yeşile büründü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışması ile Gaziantep Valiliği ve Hayırsever Özhelvacı Aiesi iş birliğinde, Şehirgösteren Mahallesi'nde Yeşilantep Projesi çerçevesinde 3 bin 500 metrekare alana ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.

Çelebi: 'En büyük enerji kaynağı enerjiyi tasarruflu kullanmaktır'

Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle açıklama yapan Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) Genel Başkanı Ömer Çelebi, enerjinin verimli kullanılmasına dikkat çekti.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin altyapı sorunu çözülüyor

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin yıllardır süren ve kronik sorunlarından biri haline gelen su baskınları, DİSKİ'nin yapacağı projeyle çözüme kavuşuyor.

Malatya'da kardan kapalı yollar açıldı

Malatya'da kar nedeniyle kapalı olan 14 kırsal köy yolu açıldı.

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bölge geneli için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Elazığ'da kaçak avlanma denetimi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Palu'da kaçak avlanma ile ilgili denetim gerçekleştirdi.

Malatya'da kar nedeniyle 14 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Malatya'da kar nedeniyle 14 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kuraklığın en net fotoğrafı: 'Suya girmek yasaktır' yazısı var, su yok

Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Baraj Havzası ile onu besleyen Murat Nehri, yaşanan kuraklıkla beraber adeta ufak bir dereye döndü. Nehir kenarına zamanında yerleştirilen 'Bu alanda avlanmak, yüzmek ve suya girmek yasaktır' yazısından bile artık su görülemez hale geldi.

Malatya'ya mevsimin ilk karı düştü

Malatya'yı bir süredir etkisi altına alan soğuk hava ve sis yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezine düşen mevsimin ilk karını gören vatandaşlar ise kendini dışarı attı.

Elazığ'a mevsimin ilk karı yağdı

Elazığ kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Etkili olan kar yağışı sonrası Elazığ beyaza büründü.

Malatya'da kar uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Cuma ve Cumartesi günleri için kar yağışı beklendiği belirterek, tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

DİSKİ, Kayapınar Kırkpınar'da içme suyu sorununu çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesi Kırkpınar Mahallesinde yıllardır süregelen içme suyu sorununu çözmek için içme suyu sondaj kuyusu çalışması başlattı.

Elazığ'da havuzlar dondu, bayrak buz tuttu

Elazığ'da soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuklar nedeniyle Baskil ilçesindeki kayısı bahçelerinde bulunan sulama havuzu ve bayraklar buz tuttu.

Diyarbakır'da sinyalizasyon sistemi ile kavşaklar daha güvenli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Kayapınar ilçesinde 4 farklı noktada sinyalizasyon sistemi kurdu.

Elazığ'da son bir ayda 13 kaçak avcıya işlem yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor. Son bir ayda yapılan çalışmalarda kaçak avlanan 13 kişiye idari işlem uygulandı.

DİSKİ Dicle'de fiziki kayıpları önlemek için su şebekelerini yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Dicle ilçesi 15 Temmuz Mahallesi Memurlar Caddesinde içme suyu şebeke yenileme ve abone bağlantı çalışmalarına devam ediliyor.

Elazığ'ın bir ilçesinde kırağı ve don etkili oldu

Hava sıcaklığının eksi 8'e kadar düştüğü Elazığ'ın Arıcak ilçesinde kırağı ve don etkili oldu.

Toplam 3269 haber.