Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Tedavisi tamamlanan dağ keçisi doğaya salındı

Elazığ'da nehirde boğulmak üzere iken jandarma tarafından kurtarılan dağ keçisi, tedavisinin ardından tekrar doğaya salındı.

Yenişehir Belediyesi yaşam parkı için protokol imzaladı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında Çocuk Yaşam Parkı Kütüphanesi yapımı için protokol imzalandı.

Yenişehir'de Çakmaklı Mahallesi'nin içme suyu sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi Çakmaklı Mahallesi'nde içme suyu sorununu çözmek için içme suyu sondaj kuyusu çalışması başlattı.

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Malatya'da kent merkezinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 40 metrenin altına düştü.

Boğulmak üzere olan dağ keçisi jandarma tarafından kurtarıldı

Elazığ'da nehirde boğulmak üzere olan dağ keçisi, jandarma tarafından kurtarıldı.

Elazığ'da sıcaklık -6'ya düştü, sürücüler araçlarını branda ile örttü

Elazığ'da gece hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düşmesi nedeniyle araçların camları buz tuttu, sahipleri ise korumak için üzerlerine branda ile örttü.

Elazığ'da sis ve şehir ışıklarının görsel şöleni

Elazığ kent geneli sis denizinde kaybolurken, sisin gece ışıklarıyla birlikte görünüşü görsel şölen oluşturdu.

Şahin, yeni yılın ilk gününde trafiğe açılan yeni yolları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni yılın ilk gününde Oğuzeli ve Şehitkamil ilçelerinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Asırlık surların dipleri ve burçlar temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi Sur'lar ve burçlarda düzenli yaptığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ'da sis etkili oldu

Elazığ'da yeni yılın ilk sabahında sis etkili oldu.

Elazığ'da 130 bin ton çöp, 11 bin haneye elektrik olarak geri döndü

Elazığ'da bir yıl içerisinde toplanan 130 bin ton çöp, Katı Atık Depolama Sahası'nda 14 milyon 800 bin kilovat enerjiye dönüştü. Kentin çöpleri, 11 bin haneye elektrik olarak geri döndü.

Şahin, yılın son gününde Aktoprak'ta yapılan çalışmaları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yılın son gününde tüm ekibiyle Aktoprak Mahallesi'nde tamamlanan yol ve yapımı süren yeni GASMEK binasını inceledi.

Avcılar, müdahalesiz avlanmak için destek istiyor

Malatyalı avcılar, 'Avlanmaya giderken Arguvan'da köylüye saldırdılar' iddialarını yalanlayarak sorunlarının çözümü noktasında destek istedi.

6 ili üzen haber meteorolojiden geldi, yılbaşı karsız geçiyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, 6 ili üzen haberi verdi. Yeni yıla Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa'da yeni yıl tatilini kar yağışsız geçirecek.

'Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller' projesinin ye durağı Şirinevler oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışmasının 32'nci etabı, hayırsever Yetkinşekerci ailesi iş birliğinde Şirinevler Mahallesi'nde yapıldı.

Vali Su, Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi projesinde çalışmaları inceledi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi projesinde çalışmaları denetledi.

Diyarbakır 2022'de 3 milyon 384 bin mevsimlik çiçekle süslendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında kendi tesislerinde bir yılda ürettiği 3 milyon 384 bin 680 yazlık ve kışlık mevsimlik çiçeklerle kent merkezi ve ilçeleri süsledi, 26 bin 515 ağaç ve 164 bin çalı dikimi yaptı.

Çınar: 'Doğayı korumak tüm insanlığın ortak vazifesidir'

Öğrencileri çevre ve doğa konusunda bilinçlendirmek adına okullarda eğitim çalışmaları düzenleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci Farkındalık Eğitim' programı gerçekleştirdi. Programda konuşan Başkan Çınar, doğanın güzelliklerini korumanın tüm insanlığın ortak vazifesi olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu'da tarım alanlarının yüzde 70'i dronlarla ilaçlanıyor

İnönü Üniversitesi'nde gerçekleşen 'Havacılık Teknolojileri ve Tarımsal Kullanım Alanları' konulu konferansta konuşan Ziraat Mühendisi Mehmet Salih Güneş, Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarım alanlarının yüzde 70'in de dron ile ilaçlama yapıldığını söyledi.

Toplam 3269 haber.