Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Arıcak kara teslim oldu

Elazığ'ın Arıcak ilçesi kara teslim oldu. Kar ve tipi nedeniyle karayolu ulaşımının da kapalı olduğu ilçede evler kara gömüldü.

Yeşilyurt'ta kar seferberliği

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kar mücadelesiyle ilgili açıklamasında, ' Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı bütün ekiplerimizin özveriyle yürüttükleri karla mücadele çalışmalarımızın boyutunu, kentimizi yeniden etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte genişlettik' diye konuştu.

Yollarda kalanlar barınaklarda konaklıyor

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kalanların su ve gıda ihtiyaçları giderilirken, barınaklarda misafir ediliyor.

Malatya'da kar nedeniyle 524 mahallenin yolu kapandı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Bazı ilçelere kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. 542 mahalle yolu araç trafiğine kapalı durumda. 20 mahallede bin 551 aboneye direklerdeki buzlanmalar ve trafo arızası nedeniyle elektrik enerjisi verilemiyor.

Vali Baruş'tan kar denetimi

Malatya Valisi Aydın Baruş, şehirler arası yol güzergahlarını denetleyerek, son durum hakkında bilgi aldı.

Malatya'da kar etkisini sürdürüyor

Malatya'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Belediye ekipleri ana arterlerde temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, birçok sürücünün trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Malatya'da karla mücadele sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, karla mücadele çalışmalarının takip edildiği, gelen çağrıların alındığı Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Elazığ'da aç kalan tilki şehre indi sokak sokak gezdi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından il merkezine inen tilkinin yiyecek aradığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Jandarma ekipleri sokak ve yaban hayvanlarını unutmadı

Elazığ'da jandarma ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle beslenmekte güçlük çeken sokak ve yaban hayvanları için kentin çeşitli bölgelerine yem bıraktı.

Diyarbakır-Siverek karayolunda mahsur kalan 49 araç kurtarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Diyarbakır-Siverek karayolunda mahsur kalan 49 aracın 12 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldığını açıkladı.

Burası Antarktika değil Elazığ

Elazığ'da geçtiğimiz hafta başında etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Soğuk hava nedeni ile Cip Baraj Gölü buz tuttu, ortaya çıkan görüntüler Antarktika'yı andırdı.

Elazığ'da kar etkisini tekrar gösterdi

Elazığ'da meteorolojinin uyardığı kar yağışı, bugün akşam saatlerinde yeniden etkili oldu.

Güder, karla mücadele çalışmalarını inceledi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, karla mücadele ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplere tatlı ikramında bulundu. Güder, yapılan hummalı çalışmalarla Battalgazi'de kar nedeniyle kapalı hiçbir mahalle yolunun olmadığını belirtti.

Karda mahsur kalan sürücülerin imdadına Bağlar Belediyesi yetişti

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle yolda kalan sürücülerin imdadına yetişti.

Malatya'da yolda kalan vatandaşlar yurtta ağırlanıyor

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Malatya-Kayseri yolunda bekletilen yolcular, yurtlarda ağırlanıyor.

Şahinbey Belediyesi karla mücadelesini sürdürüyor

Şahinbey Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması ve yolda kalan vatandaşlar için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken Başkan Mehmet Tahmazoğlu çalışmaları yerinde inceledi.

Gaziantep Büyükşehir, bin 600 saha personeli ve 562 araçla vatandaşın yardımına koşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) kent genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle bin 600 saha personeli ve 562 araçla vatandaşın çeşitli ihtiyaçlarına cevap veriyor. Şehir için toplu taşımada yaşanan gecikmeleri de düşünen GBB, görevlendirdiği araçlarla yolda mahsur kalan vatandaşlara ve hastane personellerine ulaşım hizmeti veriyor.

Adıyaman-Malatya karayolu ulaşıma kapandı

Adıyaman-Malatya, Sincik-Malatya, Gerger-Narince karayolları yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı trafiğe kapandı.

Malatya'da kar yağışı etkili oldu

Malatya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.