Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Bağlar Belediyesinden kırsal yerleşim yerlerinde kar temizleme seferberliği

Diyarbakır'da, yaşamı olumsuz etkileyen son 49 yılın en etkili kar yağışına karşı mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi, ilçe merkezindeki yolları temizledikten sonra gece yarısından itibaren kırsal yerleşim yerlerine yönelik çalışmaları yoğunlaştırdı.

Gaziantep karla mücadele devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) karla mücadele ekiplerinin yoğun kar yağışının ardından kentin ana arterlerinde 2 gün boyunca yaptığı çalışmalar sayesinde sorumluluk alanındaki ana yollar trafik akışı için uygun hale getirildi.

Bin 200 rakımlı Harput'ta kar güzelliği

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde ise kartpostallık görüntüler oluştu.

Malatya'da 457 kırsal mahalle yolu araç trafiğine kapalı

Malatya'da iki gün süren yoğun kar yağışı nedeniyle 457 kırsal mahalle yolu araç trafiğine kapalı durumda. İki günde 23 hastaya ise paletli ambulans vasıtasıyla müdahale edildi.

Yenişehir Belediyesi 'can dostları' unutmadı

Diyarbakır'da, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Yenişehir Belediyesi sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye ekipleri ilçede belli noktalara bırakılan kedi evleri ile sokak hayvanlarının beslenmeleri için mama bırakıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler için mama dağıtımına devam ediyor.

Yeşilyurt'ta sokak hayvanları unutulmadı

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin 10 farklı noktasına beslenme noktası oluşturdu.

Arapgir'de kar mesaisi sürüyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde kar yağışı ile başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmaları 2 gündür devam ediyor.

Arapgir'de kar yağışı sonrası yollar açılıyor

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde de etkili olan kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçede etkili olan kar yağışının ardından, karla mücadele çalışması sürüyor. Arapgir'de Salı günü başlayan ve Çarşamba günü saat 23,00'de sona eren kar yağışının ardından, belediye ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları yapılıyor.

Kara hasret kalan çocuklar doyasıya eğlendi

Malatya'da yağar yoğun kar nedeniyle okulların 2 gün tatil edilmesi en çok çocukları sevindirdi. Etkili olan kar yağışı her tarafı beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar doyasıya eğlendi.

Elazığ'da kar kalınlığı insan boyuna yaklaştı

Elazığ'da etkili olan yağış sonrası kar kalınlığının bir metreye yaklaşması yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı köylerde vatandaşlar, yolda ilerlemekte zorlandı.

Elazığ'da donmak üzere olan hayvanlar kurtarıldı

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde kar altına donmak üzere olan başıboş eşekler belediye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Diyarbakır'da kar mücadelesi aralıksız sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışından günlük hayatın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına gece de devam ediyor.

Malatya- Elazığ karayolu ulaşıma kapandı

Malatya Kale-Elazığ istikameti yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araç ulaşımına kapatıldı.

Darende-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı

Malatya'nın Darende ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Darende-Kayseri karayolu ulaşıma kapandı.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'da 570 kırsal mahalle yolu kapalı'

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışıyla ilgili Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) kriz merkezinde toplantı yaptı. Vali Karaloğlu, 570 kırsal mahalle yolunun kapalı olduğunu açıkladı.

Malatya'da karla mücadele çalışmalarında araç ve personel sayısı arttırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte teyakkuz halinde ilçe belediyeleriyle birlikte koordineli bir şekilde karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Şırnak-Hakkari karayolu ulaşıma kapandı, hastalar yolda kaldı

Şırnak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak-Hakkari karayolu ulaşıma kapandı. Beytüşşebap ilçesinde hastası olan araç rampayı çıkamayınca imdada 112 Sağlık ekipleri yetişti.

Çocuklar karın keyfini çıkardı

Malatya'da kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken, doğal zenginlikleri ön plana çıkan Yeşilyurt'un farklı mahallerinde sokağa çıkan çocuklar yağan karın keyfini doyasıya yaşadılar.