Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Van Gölü dondu

Van'ın Muradiye ilçesinde hayatı olumsuz etkileyen aşırı soğuklar nedeniyle Van Gölü'nün yüzeyi buz tuttu.

Başkan Gürkan, karla mücadele çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına etkin bir şekilde devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, devam eden kar temizleme, kar kaldırma ve tuzlama çalışmalarını inceledi.

Dünya mirası Arslantepe'de kartpostallık görüntüler

Malatya'da etkili olan kar yağışının ardından Anadolu'nun en eski şehir devletinin kurulduğu ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Battalgazi'deki Arslantepe Höyüğü'nde kartpostallık görüntüler oluştu.

Malatya'da traktör arkasında karda sörf

Malatya'da 4 kafadar traktörün arkasına bağladıkları iple karda sörf yaptı, o anları ise cep telefonlarıyla görüntüledi.

Buz tutan şelale kartpostallık görüntüler oluşturdu

Hava sıcaklığının eksi 16'ya düştüğü Malatya'nın Darende ilçesinde buz tutan Günpınar Şelalesi, görüntüsüyle adeta kartpostallık görüntü oluşturdu.

Battalgazi'de 'tavukları' telef olmaktan ekipler kurtardı

Malatya'da etkili olan kar yağışının ardından tavuklarına yem veremeyen vatandaşın yardımına Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Ekiplerin 5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından iş makinelerinin yardımıyla götürdüğü yemler sayesinde tavuklar telef olmaktan kurtarıldı.

İtfaiye ekipleri karla birlikte 114 ihbara müdahele etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı ile birlikte gelen 114 ihbara müdahale etti.

Diyarbakır'da 'Can Dostlara' 1 ton 700 kilogram mama bırakıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'her can bize emanet' şiarıyla başlattığı çalışmalar kapsamında sokakta yaşayan 'Can Dostlar'ın aç kalmaması için üç günde toplam 1 ton 700 kilogram mama bıraktı.

Baskil Kaymakamlığı sokak hayvanlarını unutmadı

Elazığ'ın Baskil İlçe Kaymakamlığı, kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Kar yağışı sonrası tarihi surların etrafında kartpostallık görüntüler oluştu

Diyarbakır'da, iki gün boyunca etkili olan kar yağışı sonrası güneş yüzünü gösterirken, tarihi surların etrafında bulunan parklar karla kaplandı. Surların etrafında kartpostallık görüntüler oluşurken vatandaşlar, etkili olan kar yağışından memnun olduklarını söyledi.

Karda yolda kalanları belediye ekipleri kurtarıyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Mahallesi yüksek kesimlerinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşlar ile Gözene Değirmenbaşı mevkiinde rahatsızlanan bir vatandaşın imdadına bölgede yol açma çalışmaları yapan Yeşilyurt Belediye ekipleri yetişti.

Gaziantep'te ikinci dalga uyarıları devam ediyor

Gaziantep'te 18 Ocak 2022 Salı günü başlayan ve son 50 yılın en yüksek oranda kar yağışı ile sonuçlanan olumsuz hava şartları önümüzdeki günlerde devam edecek kar yağışı kentte etkisini aralıklarla tekrar gösterecek. Yoğun kar yağışı, 22 Ocak 2022 Cumartesi günü tekrar Gaziantep ve çevrelerini etkisi altına alacak.

Malatya'da 2 ilçe karayolu ile 219 kırsal mahalle yolu trafiğe kapalı

Malatya'da bugün öğlen itibariyle kar nedeniyle iki ilçe karayolu ile 219 kırsal mahalle yolu araç trafiğine kapalı.

Karlı yollarda kalanların imdadına Jandarma ekipleri yetişiyor

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde karlı yolda kalanların imdadına Jandarma ekipleri yetişiyor.

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından 17 bin 95 konut ve 243 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde yapımı devam eden 24 bin 83 konuttan 17 bin 95'i ile 243 iş yeri için kura çekimi yapıldı.

İkinci dalga öncesi belediye başkanları toplandı

Gaziantep'te beklenen ikinci dalga kar yağışı öncesinde merkez ilçe belediye başkanları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında toplandı. Mevcut durumun değerlendirildiği toplantıda beklenen kar yağışında koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla yapılması gerekenler görüşüldü.

Gaziantep'te kapanan yollar açılıyor

Gaziantep'te etkili olan kar yağışının ardından kapanan yollar açılmaya başlandı.

Ergani ve Silvan ilçelerine otobüs seferleri yeniden başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeni ile durdurduğu Ergani ve Silvan otobüs seferlerine yeniden başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gece karla mücadeleye devam etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Son 49 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı kent genelinde başladığı tuzlama, temizleme ve yol açma çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürdü.