Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Battalgazi'de karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Malatya'da geçtiğimiz Salı günü akşam saatlerinden bu yana devam eden kar yağışının ilk anından itibaren alarma geçen Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde titizlikle yürüttüğü karla mücadele, tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Zelyurt, kar çalışmalarını denetledi

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde de kar etkili oluyor. Doğanşehir Belediyesi ekipleri, kar ile mücadeleye devam ediyor. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, kar çalışmalarını denetledi.

Kar nedeniyle rampayı çıkamayan sürücüler yolda mahsur kaldı

Elazığ-Kovancılar karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Diyarbakır'da kaldırımlarda kar temizleme çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun şekilde kullandığı kaldırımlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kar temizleme çalışmaları başlattı.

Çadırlar ve çatılar çöktü hayvanlar telef oldu

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle 12 ahırın çatısı ve çadır çöktü. Yaşanan olayda onlarca küçükbaş hayvan telef oldu.

Elazığ İl Özel İdare ekipleri karla mücadelesini aralıksız sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri, iki gündür devam eden kar yağışı dolayısıyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını yoğun ve aralıksız bir şekilde devam ettiriyor.

Vatandaşlar kardan adam yaparken hünerlerini sergiledi

Elazığ'da etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar yaptıkları kardan adamlarla yeteneklerini konuşturdu.

Hekimhan ve Arguvan'da kar etkili oldu

Malatya'nın Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde de yoğun kar etkili oldu.

Otoyolda kalanlara kumanya dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle TAG otoyolunda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yaptı. Büyükşehir İtfaiye ekipleri ise acil çağrılarda ambulansların ulaşamadığı noktalara yardım amacıyla 5 arazi aracını hastanelere hasta nakilleri için seferber etti.

Darende'de de kar hayatı olumsuz etkiliyor

Malatya'nın Darende İlçesi'nde de etkili olan kar nedeniyle özellikle birçok kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlçe içerisinde geçmekte olan ve doğu ile batıyı birbirine bağlayan D-300 Devlet karayolunda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri aralıksız çalışarak trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor. Belediye ekipleri cadde ve sokakları iş makinalarıyla temizlerken, birçok esnaf iş yerini açmadı.

Gaziantep'te karla mücadele sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehirde kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte başta sorumluluk alanı olan ana arterler olmak üzere şehrin birçok yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Araban'da mahsur kalan 300 kişi kurtarıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan araç sürücüleri ve vatandaşlar, Karayolları ve Araban Belediyesinin ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yeşilyurt'ta karla mücadele seferberliği

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve Temizlik İşler Müdürlüğü ekipleri, Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Pütürge'de yaban hayvanları unutulmadı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları unutulmadı.

Malatya'da karla mücadele sürüyor

Malatya'da yoğun kar nedeniyle kapanan yolları açma çalışması sürerken, otobüs terminalinde bekleyenlere ikramda bulunuluyor.

Malatya'da kar esareti

Malatya'da yağan yoğun kar nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Valilikten yapılan açıklamada, ilçe yolları ve 593 mahalle yolunun araç trafiğine kapalı olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün öğleden sonra etkili olan kar yağışıyla ulaşımın aksamaması ve vatandaşın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Beyoğlu kar temizleme çalışmalarına katıldı

Diyarbakır'ın AK Parti'li Bağlar Belediyesi, ilçede devam eden kar yağışına karşı ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'da 30 haneli köy, kar altında kaldı

Elazığ'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 547 köy yolu ulaşıma kapandı. Palu ilçesine bağlı Güllüce köyü ise kar altında kaldı.