Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Malatya'da kardan dev Tarhunza heykeli yoğun ilgi görüyor

Malatya'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Malatyalı Heykeltıraş ve arkadaşları kardan dev Tarhunza heykeli yaptılar. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki kardan heykel görenleri şaşkına çevirdi.

İl Özel İdaresi ekipleri, yaşlı kadının yardım çağrısına kayıtsız kalmadı

Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri, yaşlı kadının çağrısına kayıtsız kalmadı. Köye ulaşan ekipler, hem samanlığın yolunu açtı hem de gıda ve yakacak yardımında bulundu.

DİSKİ olumsuz hava koşullarında 192 arızayı onardı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, son 49 yılın en yoğun kar yağışında 192 arızaya müdahale etti.

Samsat ilçesinde kapalı yol kalmadı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yoğun olarak sürdürülen karla mücadele çalışmaları neticesinde bütün köy ve mezra yollarının açıldığı bildirildi.

Arıcak'ta vatandaşlar, çatılarda biriken kar birikintilerini temizledi

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken karlar, ev sahipleri tarafından temizlendi.

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakım Evinde 5 binin üzerinde hayvan tedavi edildi

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakım Evinde 5 yılda 5 binin üzerinde hayvan tedavi edilirken, başıboş gezen sokak hayvanları, hastanede tedavi edildikten sonra alttan ısıtmalı odalarda barınmaya devam ediyor.

Vali Baruş, karlı yolları açma çalışmalarını denetledi

Malatya Valisi Aydın Baruş, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların durumunu kontrol etmek amacıyla Malatya'nın Darende İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Malatya'da bir saat içerisinde üç ayrı noktada çatı çöktü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle bir saat içerisinde üç ayrı noktada çatı çökme olayı meydana geldi. Yaralananın olmadığı olaylarda maddi hasar oluştu.

Yeşilyurt'ta düzenlenen '1.kartopu ve kardan adamlar şenlikleri' renkli anlara sahne oldu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen '1.Kartopu ve Kardan Adamlar Şenlikleri' renkli anlara sahne oldu. En güzel kardan adamın seçildiği yarışmayı birinci tamamlayan Oğuzhan Efe Karaduman-Yıldız Karaaslan ikilisi verilen para ödülünü Malatya'da ikamet eden Suriye'li ailelere bağışladılar.

Araban Belediyesi yaban hayvanlarını unutmadı

Araban Belediyesi Zabıta Ekiplerince, karla kaplı Araban Ovası'nda yem bulmakta zorlanan kuşlar ve yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Kar yağışı nedeniyle düğün salonu çöktü

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan düğün salonu yoğun kar yağışı dolayısıyla çöktü.

Arguvan'da jandarma sokak hayvanlarını unutmadı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Jandarma ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını unutmadı.

Karlı ve soğuk havada Battalgazi'deki can dostlar unutulmadı

Malatya'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Battalgazi Belediyesi sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye ekipleri ilçenin belirli noktalarına, sokak hayvanlarının beslenmeleri için mama bırakıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışması yürütürken, bir yandan da gelen ihbarlar üzerine hasta ve mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiyor.

Araban'da kapanan tüm kırsal mahalle yolları açıldı

Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru, belediyeye bağlı ekiplerinin çalışmalarıyla bütün Kırsal mahallelerin kapanan tüm yolları ulaşıma açıldığını söyledi.

Doğanşehir'de doğada yaşayan hayvanlar unutulmadı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ve Doğa Koruma Milli Parklar görevlileri ve avcılar yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarını unutmadı.

Büyükşehir, yüksek kar yükünün oluştuğu şehirlerarası otobüs terminali'nde önlem aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte kar yükünün arttığı Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem aldı.

Şehitkamil'de yoğun kar mesaisi devam ediyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yoğun kar yağışı karşısında küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Esnaftan beşi bir yerdeli kar sevinci

Son yılların en etkili kar yağışı ile karşı karşıya kalan Malatya'da kar sevinci yaşayan esnaf, yaptığı kardan adama beşi bir yerde altın taktı.