Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Malatya'da Jandarma bot timi göreve başladı

Malatya'da İl jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan Jandarma Asayiş Bot Timi göreve başladı.

Araban'da Doğalgaz sevinci

Gaziantep'in Araban ilçesinde doğalgaz hattı yapımına başlandı.

Birçok ilden büyük 141 bin nüfuslu mahalle hizmetle tanıştı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2022 yılı nüfus verilerine göre birçok ilden büyük olan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi, son yıllardaki gelişmesi ve yaşadığı değişimle göz kamaştırıyor.

Kayısı fidanı üretimi 3 kat arttı

Malatya'da sertifikalı kayısı fidanı üretimi son 5 yılda yaklaşık 3 kat arttı.

Kampüs alanına 3 yılda yaklaşık 10 bin fidan dikildi

Adıyaman Üniversitesi merkez kampüsüne son üç yıl içerisinde 9 bin 828 adet fidan dikildi.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Evi ziyarete açılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan ve pandemiden dolayı ziyaretçilere kapatılan Elazığ Belediyesi geçici Hayvan Bakım Evi, tedbirler doğrultusunda yeniden vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Kara saplanan araç için vatandaşlar seferber oldu

Malatya'nın Darende ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarını açmaya giden kar küreme aracı kara saplandı. Kara saplanan aracı bulunduğu yerden çıkarmak için ise vatandaşlar seferber oldu.

Suriçi'nde oluşan kanalizasyon arızalarına jet vidanjörle müdahale

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin ara sokaklarındaki altyapı arızalarını jet vidanjörle gideriyor.

Malatya'da sağanak etkili oluyor

Malatya'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Elazığ'da 8 ayaklı kuzuyu görenler gözlerine inanamadı

Elazığ'ın Keban ilçesinde sağ doğup daha sonra telef olan 8 ayaklı kuzu görenleri şaşırttı.

Ağın'da buz tutan tektonik Sülüklü göl, dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan ve hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tutan Sülüklü göl, dron ile görüntülendi.

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından 'kuvvetli rüzgar' uyarısı yapılırken, Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya dün akşamdan beri özellikle yüksek bölgelerde etkili olan kar yağışı ve karla karışık yağmurun yarından itibaren bölgeyi terk edeceğini kaydetti.

Kar üzerinde görüntülenen yılan bilim dünyasını şaşırttı

Kış uykusunda olması gerekirken Muş Bulanık'ta kar üzerinde görüntülenen su yılanı bilim dünyasını şaşırttı. Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bunun küresel ısınmadan kaynaklanabileceğini söyledi.

Yenice ve Miryaylası göletleri yatırım programına alındı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Yenice Göleti ile Pütürge ilçesindeki Miryaylası Gölet projeleri 2022 yılı yatırım programına alındı. Konuyla ilgili bölge müdürünü ziyaret eden muhtarlar ise duydukları memnuniyeti dile getirip yetkililere teşekkür etti.

Restoranlarda artan yemekler çöpe değil barınağa gidecek

Malatya'da hayata geçirilen proje ile restoranlarda arta kalan gıdalar artık çöpe atılmak yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağına yollanacak.

Dağ keklikleri beslenirken görüntülendi

Elazığ'da dağ keklikleri sürü halinde yiyecek ararken görüntülendi.

Şahin'den çevre ve iklim konularında eğitim alacak çocuklara tam destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı (GBB) Fatma Şahin, geleceğin söz sahibi çocuklardaki iklim ve çevre bilincinin diğer şehirlere rol model olması için Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) ve Küresel Denge Derneği ile iş birliği yapacak.

Büyükşehir'den sokak hayvanları için 50 dönümlük doğal yaşam parkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 50 dönüm ormanlık arazi üzerine sokak hayvanları için 'Doğal Yaşam Parkı' kuracak. Doğal yaşam parkında rehabilite edilip sosyalleşen hayvanlar daha sonra doğal ortamlarına bırakılacak.

JAK ve HAYDİ ekipleri yaban hayatı için seferber oldu

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) ile JAK ekipleri yaban hayatı için seferber oldu. HAYDİ ekipleri karla kaplı arazide ilerleyemeyince, JAK ekipleri kar motoru ile yemleri yüksek kesimlere ulaştırdı.

Toplam 3264 haber.