Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Diyarbakır'da daha yeşil bir alan için 60 bin ağaç dikilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Daha Fazla Yeşil Daha Sağlıklı Nefes' projesi ile başlattığı 2022 yılı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kentte belirlenen yerlere farklı türlerde 60 bin ağaç dikecek.

Elazığ'da 3 yılda 124 bin 334 kilogram atık yağ ekonomiye kazandırıldı

Elazığ Belediyesi tarafından gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak çerçevesi altında son 3 yılda 124 bin 339 kilogram atık yağ toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Serapgüzeli Mahallesi kesintisiz içme suyuna kavuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, tamamladığı çalışmalarla Serapgüzeli Mahallesi'nin 24 saat kesintisiz içme suyuna kavuşmasını sağladı.

İnönü Caddesi'nde sokak iyileştirme çalışmaları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesini Sur ilçesinin tarihi dokusuna uygun hale getirmek amacıyla sokak iyileştirme çalışmalarına başladı.

Bu çayın tiryakisi bir başka

Elazığ'da, Mehmet Özçelik'e ait 'Maviş' isimli muhabbet kuşunun bağımlılığı görenleri hayretler içinde bırakıyor. Çay tiryakisi olan Maviş, her gün sahibine eşlik ederek birlikte çay içiyor.

CAHİDE'den OSB Başkanı Şimşek ve Bölge Müdürü Özcan'a teşekkür

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Onursal Başkanı Av. Cengiz Bayram, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek ile Organize Sanayi Bölge Müdürü Özer Özcan'ı makamında ziyaret ederek, sokak hayvanları konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Çat Barajı buz tuttu

Malatya ile Adıyaman arasında yer alan Çat Barajı, şu sıralar hava sıcaklığının düşmesi ile buz tuttu. Buz pistini andıran baraj göleti izleyenlere görsel şölen sundu.

Av yasaklarına uymayan 3 kişiye para cezası

Malatya'da iç sularda Amatör Avcılığa Aykırılık yaptıkları tespit edilen 3 şahsa idari para cezası uygulandı. Ayrıca avcılıkta kullandıkları 34 adet kamış tipi oltaya da el konuldu.

Daha yeşil bir Malatya için çalışmalar ele alındı

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Malatya'da Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek daha yeşil bir Malatya için istişarelerde bulundu.

Risk alarak baraj sahasını eken çiftçileri 'Yağış' endişesi sardı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yaşanan yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.

Pütürge'nin altyapı sorunları tartışıldı

Malatya'nın Pütürge İlçesi'nin altyapı sorunları, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün koordinesinde muhtarlar ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MASKİ) ela alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye itfaiyesi tecrübesini bölge itfaiyecilerine aktarıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) işbirliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye programı 2. dönem eğitimleri yapıldı.

DİSKİ'den vatandaşa kesintisiz içme suyu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı Bostanpınar Mahallesinde içme suyu sorununu çözdü.

Son 3 ayda 4 kere görüldü: Havyarı 2 milyon liralık balık tekrar ağlara takıldı

Elazığ'da, Karakaya Baraj Gölünde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadıktan sonra hayvanı tekrar suya bıraktı.

Aslan terbiyecisi Akbey, 3 aslanına yavrusu gibi bakıp eğitti

Diyarbakırlı iş insanı Ahmet Akbey, Irak'ta 2019 yılında, bir arkadaşına hediye gelen yavru aslanların eğitimi ile ilgilenmeye başlayarak 3 aslanı yavrusu gibi büyütürken, hayvanlarla ilişkisi görenleri şaşkına çevirdi.

Meteoroloji Günü fotoğraf yarışması ile kutlanacak

Her yıl 23 Mart günü kutlanan Dünya Meteoroloji günü düzenlenecek fotoğraf yarışması ile kutlanacak.

DİSKİ Yenişehir ilçesinde atıksu sorununu çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesinde bulunan Aziziye Deresi'nde atık su sorununu çözüyor.

Yeşilyurt'ta sıfır atık bilgilendirme toplantıları başladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle başlatılan Sıfır Atık Bilgilendirme Programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Sağlıklı bir gelecek ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için dünyamızın kaynaklarını ölçülü kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız' dedi.

Malatya'da Jandarma bot timi göreve başladı

Malatya'da İl jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan Jandarma Asayiş Bot Timi göreve başladı.

Toplam 3263 haber.