Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Diyarbakır'da kırsal mahallenin içerisinden geçen dere ıslah ediliyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinde yer alan Batı Çanakçı Mahallesi'nin içerisinden geçen derenin ıslah edilerek kış döneminde ulaşımı güçleştiren su geçişişinin sağlanması için çalışma başlattı. 800 metre uzunluğunda 8 adet beton boru döşenerek oluşturulan menfez ile sorun çözüme kavuşturuluyor.

Valilik zarar gören ağaçlar için kayıtsız kalmadı, inşaat çalışmaları durduruldu

Elazığ Polis Okulu inşaat sahasında ağaçların korunması konusunda sosyal medyada gösterilen tepkiye valilik kayıtsız kalmadı. Ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulurken, inşaat alanına isabet eden 80-100 kadar ağacın uygun boş alanlara söküm aracıyla tekniğine uygun bir şekilde nakledilmesine karar verildi bildirildi.

Elazığ'da sürü halinde dağ keçileri görüldü

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Arındık köyünde sürü halinde dağ keçileri görülürken o anlar bir vatandaşın cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

Adıyaman'da sülün kuşu ile biyolojik çeşitlilik arttı

Adıyaman'da biyolojik çeşitliliği arttırmak için 6 ay önce doğaya salınan sülün kuşları doğaya uyum sağladı.

Diyarbakır 3 milyon çiçekle süslenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında kendi seralarında ürettiği 3 milyon mevsimlik çiçekle kenti süsleyecek.

DİSKİ'den fiziki su kaçaklarına müdahale

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, fiziki su kaçaklarına yönelik çalışma başlattı.

Kartalkaya barajında doluluk oranı yüzde 50 oldu

Kurak geçen yaz ayı ve yoğun tarım sulamaları nedeniyle su seviyesinde ciddi düşüş yaşayan Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranı bölgenin aldığı son kar yağışlarıyla yüzde 50'ye yükseldi. Son verilere göre 2 ay içerisinde doluluğun yüzde 100 olacağı tahmin ediliyor.

Elazığ'da yaban hayatı için doğaya tonlarca yem bırakıldı

Elazığ'da kış mevsimi nedeniyle yüksek rakımlı bölgelere yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Çelik miktarı ile Eyfel'e eşdeğer Kömürhan Köprüsü'nde günbatımı güzelliği

16 şehri birbirine bağlayan, Eyfel Kulesi'nde kullanılan çelik miktarına eşit olan 7 bin ton çelik kullanılan ve aynı zamanda dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan Kömürhan Köprüsü, günbatımı ile eşsiz görüntüler oluşturdu.

DİSKİ ekiplerince 200 bin metre kanalizasyon hattı temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 200 bin metre kanalizasyon hattını temizledi.

Elazığ'da kuzuların anneleriyle muhteşem buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması hem yürekleri ısıttı hem de renkli görüntüler ortaya çıkardı. O anlar dron ile görüntülendi.

Gençlerden yeşillendirmeye katkı

Malatya'da gençler bir araya gelerek yeşillendirmeye katkıda bulundu.

Diyarbakır'da güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar tarihi yerlere akın etti

Diyarbakır'da güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, yakınlarıyla birlikte tarihi yerleri gezdi. Şubat ayında bahar keyfi yaşayan vatandaşlar, Diyarbakır'ın tarihi yerlerini ve hayran bırakan güzelliğinin tadını çıkardı.

Elazığ Hazarbaba Kayak merkezinde vatandaşlar doyasıya eğlendi

Elazığ'da göl manzarasıyla ayrı bir görsel şölen sunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'Hazarfest Festival'inde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Adıyaman Çevre ve Kent Platformu kuruldu

Adıyaman Çevre ve Kent Platformu basın açıklaması yaparak, Karadağ Ormanlık alanında çöp topladı.

Çınar Bilgievinde çalışmalar başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınarlı çocuklar için yaptığı ve bin öğrencinin faydalanacağı Bilgievinde inşaat çalışmaları başladı.

Terör örgütü PKK'nın zarar verdiği okul kaymakamlık binasına dönüştürüldü

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2015-2016'da terör örgütü PKK'nın olayları sırasında saldırıya uğrayan ve zarar gören Süleyman Nazif Ortaokulu restore edilerek, kaymakamlık hizmet binasına dönüştürüldü.

Baharın müjdecisi Nevruz Çiçeği Şubat ayında açtı

Anadolu dağlarında, baharı simgeleyen ve genellikle Mart ayında görülen Nevruz Çiçekleri, bu yıl Şubat ayında Baskil'de boy göstermeye başladı.

Kahta'daki çiftçilere istidam desteği

Adıyaman'ın Kahta Ziraat Odası'nda, Avrupa Birliği Finansmanı ve Dünya Bankası kontrolünde 'Tarım Sektöründe Kayıtlı İstihdam Desteği Projesi' toplantısı yapıldı.

Toplam 3264 haber.