Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

DİSKİ, yağmur suyu ızgaralarında detaylı temizlik çalışması yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı'nda yağmur suyu ızgaralarında detaylı temizlik çalışması yaptı.

Elazığ'da nevruz çiçekleri açtı

Elazığ'da baharın müjdecisi olan 'nevruz çiçekleri' açmaya başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Şevket Beysanoğlu'na vefa örneği

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesince 500 Evler'de yapımı tamamlanan Şevket Beysanoğlu Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Vali Karaloğlu'nun Şevket Beysanoğlu'nun 'kara sevdam Diyarbakır' şiirini okuması büyük alkış aldı. Vali Karaloğlu, 'Şevket bey gerçekten bu şehre çok katkısı olan değer katan büyüklerimizden bir tanesi onun isminin Diyarbakır'da bir parkta yaşatılması onu genç nesillere bir şekilde isminin hatırlatılması bu şehir için önemlidir' dedi.

Diyarbakır'ın altyapısını güçlendirmek için 16 büyük proje hayata geçirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapısını güçlendirmek için 2021'de 16 büyük projeyi Diyarbakır'a kazandırdı.

Elazığ'da 22 bin dekar tarım arazisi suyla buluşacak

Elazığ'da 2022 yatırım programında yer alan Uluova Gökçe Göleti ve Sulaması Projesi ile 22 bin 850 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

Karakaya Barajında 144 kiloluk balık yakalandı

Malatya'da yakalanan 144 kilogramağırlığında ve 1,5 metre uzunluğundaki balık vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Nadir bulunan ve eti çok lezzetli olan kurşun balığı kilosu 70 liradan satılıyor.

Büyükşehir belediyesinin hedefi daha yeşil bir Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2021'de yapılan parklar, mesire alanları ve ağaçlandırma ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1.7 metrekareden 2.5 metrekareye çıkardı.

UNESCO listesinde bulunan Hevsel'deki kaçak yapı kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ndeki kaçak yapıyı kaldırdı.

Malatya'da Nevruz Çiçekleri açtı

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde baharın müjdecisi olan 'Nevruz Çiçekleri' açmaya başladı.

Diyarbakır'a 787 dönümlük alanda yeni millet bahçesi

Diyarbakır'da içerisinde 432 dönümü yapay gölet olan 787 dönümlük alanda büyükşehir belediyesi tarafından millet bahçesi yapılması için proje hazırlandı. Millet bahçesinin yapıldığı alanda inceleme bulunan Vali Münir Karaloğlu, yapay gölete balık bıraktı.

Elazığ'da 17 köy yolu ulaşıma açıldı

Elazığ'da önceki gece etkisini gösteren kar yağışından dolayı kapanan 24 köy yolundan 17'sinin yolu ulaşıma açılırken, 7 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kayısı üreticilerine zirai don uyarısı

Meteoroloji tarafından Kayısı üreticilerine zirai don uyarası yapılarak, tedbirli olunması istendi.

Aşırı yağış alan Kulp'ta bozulan yollar onarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bozulan yolları onardı.

DİSKİ çalınan ızgaralar yerine geri dönüşümsüz malzemeden yapılanları bırakıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, çalınan pik döküm ızgaraların yerine geri dönüşümsüz malzemeden yapılan ızgaraları bırakıyor.

Elazığ'da sel suları altında kalan köprü ulaşıma kapatıldı

Elazığ'da eriyen karlar ve aralıksız süren yağışlar nedeniyle dereler taştı. Sel sularının altında kalan bir köprü ise ulaşıma kapatıldı.

Elazığ'da yoğun yağışların ardından dereler taştı, vatandaşlara anonsla sel uyarısı yapıldı

Elazığ'da eriyen karlar ve aralıksız süren yağışlar nedeni ile dereler taşarken yetkililer vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Diyarbakır'da yağışlar yüzde 42 arttı, kuraklık endişesi olan çiftçiye umut oldu

Etkili olan yağışlar kuraklık endişesi yaşayan çiftçiye umut oldu. Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda çiftçi olan Süleyman İskenderoğlu, yağışların geçtiğimiz yıllara göre yüz 42 fazla yağdığını belirterek, umut verici ve yaraya ilaç sürer gibi olduğunu söyledi.

Hekimhan Doğalgaza kavuşuyor!

Hekimha'nın en büyük problemi olan Doğalgaz için büyük bir adım atıldı.

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapandı

Elazığ'da dün gece etkisini gösteren kar yağışından dolayı 547 köy yolundan 24'ü ulaşıma kapandı.

Toplam 3264 haber.