Malatya

Malatya Haberleri

Kayısının tatlısı da revaçta

Malatya denince akla ilk gelen kayısı, kozmetikten sabuna, kebabından, dondurmasına birçok farklı üründe de yer alıyor. Gün kurusu denilen organik kayısıdan yapılan tatlılar da Malatya sofralarının değişmez menüsünde.

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Malatyalılar ve Adıyamanların sınır kavgası barışla sona erdi

Malatya ile Adıyaman sınırında bulunan köylüler arasındaki yayla anlaşmazlığı tatlıya bağlandı. İki köyün halkı Malatya'da düzenlenen barış yemeği ile aralarındaki anlaşmazlık bitirildi.

Baro Başkanı Han'dan Öğretmenler Günü mesajı

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Turgut Özal Üniversitesinde Öğretmenler Günü etkinliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması kapsamında, Milli Eğitim eski Bakanlarından Metin Emiroğlu için Vefa Günü düzenleyeceklerini ifade etti.

Milletvekili Fendoğlu tren yolu köprüsünün yeniden düzenlenmesini istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Hekimhan-Kuluncak yolunda yapımı tamamlanan tren yolu hemzemin geçit üzerine inşa edilen köprünün Hekimhan, Kuluncak ve Malatya'ya yakışmadığını, yetersiz kaldığını ve köprünün her iki girişinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Gedik Kültür Merkezini ilgi görüyor

Rektör ve Akademisyenler, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Kültür Merkezini gezdi.

Eskimalatya'da ki asayiş ve trafik sorunları ele alındı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte Eskimalatya meydanında vatandaşlarla birlikte sohbet ederek, sorun ve sıkıntılar hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Malatya'da 'Geleneğin Sinemadaki İz Düşümü' paneli

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Kurtuba Akademik Gelişim Topluluğu tarafından 'Geleneğin Sinemadaki İz Düşümü' konulu panel düzenlendi.

'Sizdeyiz Projesi' ile öğrencileri ziyaret ettiler

Malatya'da okul müdürü ve öğretmenler, öğrencileri ara tatil döneminde evlerinde ziyaret ederek, tatili nasıl geçirdiklerine ilişkin çalışma yapıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5 bin 200 çalışanının iş güvenliğini sağlamak için önlemler alıyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü programı düzenlendi

Malatya'da Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Pastırma yazının son günlerinde parklar doldu

Pastırma yazının son günlerinde özellikle yaşlılar parkları doldurarak, güneşli ve sıcak havanın keyfini sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri hemşehrilik beratı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verdi.

Başkan Çınar, ödüllü projelerini muhtarlara anlattı

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bin 359 belediye arasında çevre yatırımlarında ilk 5'e girme başarısına ulaşmamızda mahalle muhtarlarımızın katkısı büyüktür dedi.

'Peygamberimiz ve Aile' konulu programa yoğun ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Peygamberimiz ve Aile' konulu program büyük ilgi gördü.

Milletvekili Fendoğlu, 4 Eylül Mavi Treni sordu

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yaklaşık 3,5 yıldır Malatya'da yapılmayan 4 Eylül Mavi Treninin akıbetini dile getirdi. Bakanlık ise, bölgede Yüksek Hızlı Tren alt yapısının sona ermesi ile seferlerin yeniden başlayacağını açıkladı.

Emniyet Müdürü Dağdeviren: 'Amacımız Malatya'yı daha üst çitalara yükseltmek'

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, 'Tüm birimlerimizin amacı zaten huzurlu olan Malatya'yı daha üst çitalara yükseltmek' dedi.

Malatya'da atık pil toplama kutusu dağıtılıyor

Malatya Battalgazi Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Atık Pil Toplama Kutusu dağıtılıyor. Cep telefonu ve bilgisayar tamiratı yapan iş yerlerine atık pil toplama kutuları tek tek teslim edilirken, bilgilendirme yapılıyor ve talepler doğrultusunda istenilen yerlere de atık pil kutusu dağıtımları yapılıyor.