Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Yeşilyurt'ta imar yolları açılıyor

2022 Yılı Yatırım Programına alınan yatırımlar için saha çalışmalarına hız veren Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, son dönemlerde hızla gelişen Tecde Mahallesinin Gül Suyu, Hayrettin Abacı, Göçer ve Alibey Sokaklarının bağlantı yollarını birleştirmek için yol açma ve genişletme çalışmalarına hız verdi.

Elazığ'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Golan köyünde sürü halinde dağ keçileri görülürken, o anlar bir vatandaşın cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

Köpek ve Kedilerin kalpleri ısıtan dostluğu

Elazığ'da köpek ile kedilerin dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Elazığ'da 10 bin fidan dağıtıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 10 bin fidan dağıtıldı.

3 milyon aromatik fide tohumu toprakla buluştu

Elazığ'da üretilerek bölge genelindeki çiftçilere dağıtılacak olan 3 milyon aromatik bitki fidesi için ilk tohumlar il protokolü tarafından toprağa atıldı.

Gaziantep'te 3. Ulusal Botanik Bahçeleri sempozyumu başladı

Türkiye'de botanik bahçeleri çatısı altında birlik kurmak, dünyayla eşgüdümlü hareket ederek botanik bilimine katkı sağlamak ve kent peyzajına dokunmak için düzenlenen 3. Ulusal Botanik Bahçeleri Sempozyumu 'Yeşil Şehir Gaziantep'in ev sahipliğinde başladı.

Öğrenciler suyun israfına dikkat çekti

Malatya İnönü Üniversitesi Genç TEMA topluluğu Dünya Su Gününde, gerçekleştirdikleri etkinlikte su israfına farkındalık oluşturdular.

Başkan Çınar, dönüşüm projelerini inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dönüşüm projelerini yerinde incelerken, ' Beylerderesi ile Gündüzbey arasında devam eden dere ıslah ve taşkın koruma projelerimizin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları, doğal sporları alanları ve dinlenme alanlarıyla birlikte burayı Malatya'nın en gözde ve en cazip bölgesi haline getireceğiz' diye konuştu.

Ceylan Karavil Park AVM su kullanım bilincine dikkat çekti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM'de 22 Mart Dünya Su Günü bilincine dikkat çekti.

Altun'dan su tasarrufu çağrısı

Araban İlçesi Ziraat Odası ve Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Altun, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Elazığ'da kapalı köy yolları ulaşıma açıldı

Elazığ'da yoğun kar yağışının ardından kapalı olan köy yolları ekiplerin yoğun çalışması sonucu açıldı.

Malatya, son 20 yılın en çetin kışını yaşıyor

Son 20 yılın en çetin kışını yaşayan Malatya'da soğuk hava ve kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Malatya'da ücretsiz fidan

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Ücretsiz dağıtılan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şahinbey'de 3 milyon 968 bin fidan toprakla buluşturuldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Dicle Baraj Gölü Koruma Planı toplantısı yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 'Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı Hazırlanması Projesi' toplantısı gerçekleştirdi.

24. Etap Şehitkamil ormanı geniş katılımla oluşturuldu

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde her bahar yeni bir orman oluşturuluyor. Bu yıl, 'Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 24. etap ormanı, Beykent Mahallesi'nde oluşturuldu.

Havuza düşen sansar kurtarıldı

Adıyaman'da bir havuza düşen ve bulunduğu yerden çıkarılamayan sansar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bin 500 metre ağ yakıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı Gölleri tabiat parkında kontrol yapan ekipler bin 500 metre ağ ele geçirdi.

Ekipler, demir kapıya sıkışan kediyi kurtardı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Mahallesinde demir kapı arasına sıkışan kedi, Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. Ameliyat edilen kedi, sağlığına kavuştu.

Toplam 3269 haber.