Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Tedavisi yapılan yavru yaban keçisi doğaya bırakıldı

Elazığ'da köylülerin bitkin halde bulduğu yavru yaban keçisi, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakıldı.

Battalgazi'de ulaşım yatırımları sürüyor

Büyüyen ve her geçen gün daha da gelişen Battalgazi'deki ulaşım yatırımları çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Alacakapı ve Toygar Mahallesindeki yol açma hizmetleri devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesine çevre ödülü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

Elazığ'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Elazığ'da kış mevsimi nedeniyle yüksek rakımlı bölgelere yaban hayvanları için yem bırakıldı.

GAİB adına hatıra ormanı kuruldu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri aldığı karar ile Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi Dülük mevkiinde 10 bin fidanın yer aldığı hatıra ormanı oluşturuldu

Araban'da sarımsak tarlaları dronla ilaçlandı

Sarımsağıyla ünlü Gaziantep'in Araban ilçesinde sarımsak tarlaları ilk defa dronla ilaçlandı. Yapılan ilk denemeyle dronlu ilaçlamanın traktörle ilaçlamaya göre daha ekonomik olduğu çiftçilere anlatıldı.

Elazığ'ın şirin köyünde sis güzelliği

Elazığ'ın Erbağı köyünde sisin gün boyu etkili olması evleri görünmez hale getirirken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Jandarma öğrencilerle birlikte ağaç dikti

Malatya İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, Orman Haftası çerçevesinde öğrencilerle fidan dikti.

Karşıyaka'nın silueti 'Zeugma konutları' ile değişecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından yürütülen İpek Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, 'Gaziantep'te en zor şey, gerçekten kentsel dönüşüm yapmak. Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nu ve ekibini tebrik ediyorum ' dedi.

Kayısıda monilya hastalığı uyarısı

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kayısı üreticilerini ağaçlarında monilya hastalığı bahçelerini ilaçlanması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Başkan Gürkan, güney kuşak yolunda incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Güney Kuşak Yolu'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Başkan Gürkan, 'Malatya'nın trafik yükünü büyük oranda rahatlatacak olan Güney Kuşak yolundaki çalışmalar devam ediyor' dedi.

Battalgazi'deki prestij sokak çalışmaları sürüyor

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından Şire Pazarı'nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla startı verilen 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmaları aralıksız devam ediyor. 2021 yılının Kasım ayında başlayan ve yüzde 75'i tamamlanan proje ile Şire Pazarı yeni bir görünüme kavuşacak.

Öğrenciler bilinçlendiriliyor, attık piller ekonomiye kazandırılıyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi öğrencileri bilinçlendiriyor, atık pilleri ekonomiye kazandırıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre koruma ekipleri tarafından bir haftada 15 okulda çalışma yapıldı.

Elazığ'da 66 köy yolu açıldı, 6'sında çalışmalar sürüyor

Elazığ'da 2 gün önce etkisini gösteren kar yağışından dolayı kapanan 72 köy yolundan 66'sı açılırken 6'sından ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kulp ilçesine yeni içme suyu arıtma tesisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinin daha kaliteli ve yeterli içme suyu alması için İçme Suyu Arıtma Tesisi yapıyor.

Gaziantep'teki Mekanik Biyolojik Ayrıştırma tesisine ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 'Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi', Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) İlham Veren Kamu Proje Ödülleri yerel yönetimler kategorisinde ödüle layık görüldü.

Balıkçılar en büyük balığı yakalamak için yarıştı

Elazığ'da düzenlenen sportif olta balıkçılığı etkinliğinde, balıkçılar en büyük balığı yakalamak için kıyasıya yarıştı.

Hemşehri dernekleri fidan dikti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Malatya Kent Konseyi tarafından organize edilen 'Hemşehri Dernekleri Fidan Dikim Şenliği' yoğun katılımla Orduzu Pınarbaşı'nda gerçekleştirildi.

Elazığ'da badem ve kayısı ağaçları çiçek açtı

Kış mevsiminin yerini bahara bıraktığı Elazığ'da badem ve kayısı ağaçları çiçek açmaya başladı.

Toplam 3269 haber.