Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da 'Otizme Mavi Işık Yak' etkinliği

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde düzenlenen 'Otizme Mavi Işık Yak' etkinliğinde polis kıyafeti giyinen otizmli öğrenciler, polis memurlarının yardımıyla trafik kontrolü yaptı.

Malatya Kuzey Çevreyolu'nun 26 km'lik 1. kısmı hizmete açıldı

Malatya Kuzey Çevreyolu'nun tamamlanan 26 kilometrelik 1. kısmı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans ile katıldığı törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, 'Bizim derdimiz hizmet ve eser siyasetidir' dedi.

Depreme dayanıksız bina yıkıldı

Malatya'nın Emeksiz Caddesi'nde depremde ağır hasar gören bir bina daha yıkıldı.

DİSKİ Dicle Şube Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor

Mevsim koşullarının düzelmesiyle DİSKİ Genel Müdürlüğü Dicle ilçesinde kaldığı yerden devam ediyor. DİSKİ Dicle'de içme suyu hattını ikiye ayırarak enerji tasarrufu sağladı.

Elazığ'da 304 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Kovancılar ilçesinde yapımına başlanan 304 konut tamamlanarak vatandaşlara teslim edildi.

Kahta'da 'Nemrut Badem Çiçeği Festivali' düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ilk defa Nemrut Badem Çiçeği Festivali düzenlendi.

Endemik bitkiler laboratuvar ortamında çoğaltılıp doğaya kazandırıldı

Elazığ'da Doku Kültür Laboratuvarı'nda çoğaltılan endemik Dicle koruğu ve mayasıl bitkisi, doğayla buluşması için Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

35 Metrelik yolda üst yapı çalışmaları başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan, Altınkayısı Buvarı ve Bostanbaşı Mahallesini birbirine bağlayacak olan 35 metrelik yolda yağışların sona ermesinin ardından PMT malzeme serim çalışmalarına başladı.

Şahin: 'Sıvı gübreden biyogaz üreten ilk belediyelerden biri olduk'

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te, Sıfır Atık Projesi sayesinde inorganik ve organik atıkları ayrıştırarak organik hayvan atıklarından, sıvı gübreden biyogaz üreten ilk belediyelerden biri olduklarını söyledi.

''Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği'' paneli HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ile HKÜ Ekonomi ve Toplum Öğrenci Topluluğu tarafından organik tarım, tarımsal kalkınma, kooperatifleşmenin önemi ve gelecekte yapılması gereken tarımsal faaliyetlerin odağa alındığı; Tarımın Dünü Bugünü ve Geleceği paneli düzenlendi.

Elazığ'da sezonun son dev turna balığı yakalandı: Tam 103 kilogram

Elazığ Murat Nehrinde ava çıkan balıkçıların oltasına biri 103 diğeri de 24 kilogram ağırlığında 2 adet turna balığı takıldı. Tarihi Kapalı Çarşıda sergilenen 103 kilogramlık dev turna balığına 'Yol Yemez' lakabı verildi.

Yaralı şahin tedavi altına alındı

Adıyaman'da otobüs şoförünün yaralı olarak bulduğu kızıl şahin, tedavi altına alındı.

Başkan Gürkan, iklim zirvesinde konuştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim değişikliği ile mücadele ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Şahin, iklim zirvesinde konuştu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı açılışında iklim ve ekoloji için değişmek gerektiğini belirterek, 'Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için, gençler için, büyük Türkiye için, dünyanın 10'uncu ekonomisi olmak için, yeşil kalkınmada biz de varız' dedi.

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon uzatıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Kayak Tesisi'nde kış ayının yağışlı geçmesinden dolayı kayak sezonu Ramazan ayının ortasına kadar uzatıldı.

Elazığ'da Kırsal Kalkınma İstişare Toplantısı yapıldı

Elazığ'da iklim değişikliği odağında Kırsal Kalkınma İstişare Toplantısı yapıldı.

Su ürünleri av yasağı başlıyor

Elazığ geneli tüm iç sularda 3 ay boyunca sürecek olan su ürünleri av yasağı yarın başlıyor.

Şahinbey'de asfalt sezonu başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte asfaltlama çalışmalarına başlayan Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Mavikent Mahallesindeki yolların asfaltlama ve yama çalışmalarına başladı.

Battalgazi'deki mezarlıklarda ramazan temizliği

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı öncesi vatandaşların rahat mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için ilçede bulunan tüm mezarlık alanlarında temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirdi.

Toplam 3269 haber.