Genel

genel

Genel Haberleri

Hatay sınır birliklerine tank sevkıyatı sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Hatay'ın Suriye sınırındaki noktalarında görevli birliklere tank ve askeri araç sevkıyatı sürüyor.

FÜ'de Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayı

Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) ev sahipliği yaptığı Sedimantoloji Çalışma Grubu Çalıştayında 'Denizel Depolanma Sistemleri' konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kangal yavrusu hediye edildi

Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü dolayısı ile Sivas'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a burada Kangal yavrusu hediye edildi.

Gazeteci Akyol’a yeni görev

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Kahramanmaraşlı Gazeteci Ayhan Akyol, getirildi.

Elazığ'da 'Kurumsal Gelişim Dinamikleri' Toplantısı

Elazığ'da 'Kurumsal Gelişim Dinamikleri' toplantısı gerçekleştirildi.

Şehit Babası Sekin'Külliyeye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum'

Şehit Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un devreye girmesiyle yarım kalan külliyeye sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le telefonda görüşerek teşekkür etti.

Tatlı su balıklarının rakibi, deniz balıkları Elazığ'da yerini aldı

Türkiye'nin yarım adası konumunda Elazığ'da, 1 Temmuz'da tatlı su göllerinde av yasağının kalkmasıyla hareketlenen balıkçı tezgahları, 1 Eylül'den itibaren deniz balıklarının da gelmesiyle renklendi.

Rektör Demirdağ, Teknofest'e katılacak İHA takımlarını ziyaret etti

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Teknofest 2019'da yer alacak İnsansız Hava Araçları üzerine çalışan öğrencilerle bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi'nden istihdam ve yatırıma yönelik 3 önemli proje

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Mobilyacılar, İnşaat Malzemecileri ve Gıda Toptancıları Sitesi ile ilgili çalışmalara start verildiği bildirildi.

MGC Başkanı Karaduman vefat etti

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman 68 yaşında hayatını kaybetti.

Yeniden Refah Partisi’nden Öğrenciler İçin Burs Kampanyası

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, öğrenciler için burs kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kardeşler 'Can' oldu

Elazığ'da böbrek yetmezliği çeken ve haftada 3 gün diyalize girmek zorunda kalan 2 kişiye, kardeşleri böbreklerini vererek hayata tutunmalarını sağladı.

Milletvekili Bulut, Gençlik Merkezi sentetik sahasını inceledi

Elazığ Gençlik Merkezi Sentetik Sahasını inceleyen Milletvekili Metin Bulut, Yıkılan ve yerinde yapılacak olan Atatürk Stadyumu'nun ise ödeneğinin gelmesiyle yıl sonunda temelini atacakları bilgisini paylaştı.

Başkan Şerifoğulları'Projelerimizde önemli bir mesafe kat ettik'

Elazığ için 11 ana başlıktaki 100 projenin 5 yıl içerisinde tamamlanabilmesi adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hazırladıkları projelerde önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi.

Google: Hacklerlar iPhone telefonları yıllardır izliyor

Google'ın Project Zero takımından güvenlik uzmanı olarak çalışan ekip yaptıkları araştırmalarda, kötü niyetli yazılımların kullanıcıların telefonlarındaki fotoğraflara, telefon rehberine ve diğer özel bilgilerine kolaylıkla ulaşabildiklerini gösterdi.

Project Zero, Google'da yeni güvenlik açıklarını tespit etmek üzere çalışmalar yürütüyor.

Guardian gazetesinin haberine göre işletim sistemleri iOS 10 ve iOS 12 olan telefonlar bu hacklenmeden etkilenirken hacklerların kullanıcının Instagram, WhatsApp ve Gmail gibi uygulamalarına erişebildiklerini yazdı.

Habere göre Google söz konusu güvenlik sorununu, Apple'a geçtiğimiz 1 Şubat'ta iletti. Apple da 7 Şubat'ta işletim sistemine güncelleme getirdi. Project Zero ekibinden Ian Beer, güvenlik arızalarının birçoğunun Apple'daki varsayılan tarayıcı olan Safaride bulunduğunu söyledi. Beer ayrıca, telefonları izlemek için konulan implantların Apple cihazlarında saklanamadığını, telefonun yeniden başlatılması halinde hafızadan silindiğini ancak kullanıcının hacklenmiş bir websitesini ziyaret ettiğinde hacklerların yine bu telefonlara erişebildiklerini söyledi.

Apple ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Emekli oldu, hobisi için atölye kurdu

Elazığ'ın Keban ilçesinde emekli olmadan önce boş zamanlarında hobi olarak oymacılık sanatı ile uğraşan 65 yaşındaki Hikmet Akturan, şimdi komşusunun odunluğunda kurduğu atölyede minyatür araba, saz, hayvan figürleri ile çeşitli aletler yaparak yakınları ve dostlarına hediye ediyor.

3 günlük tatil, TEM’de trafiği durma noktasına getirdi

30 Ağustos Zafer Bayramı tatilini hafta sonu ile birleştiren tatilcilerin dönüşe geçmesi TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde kilometrelerce araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu. Trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği TEM Otoyolu havadan görüntülendi.

Yeniçeri, Endüstriyel İnovasyon Merkezi inşaatını inceledi

Elazığ'a gelen Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, OSB'de yapımı süren Endüstriyel İnovasyon Merkezi inşaatını inceledi.

Spot ve ikinci el eşyası satan esnaflar, öğrencileri bekliyor

Elazığ'da 48 bin öğrenciye ulaşan Fırat Üniversitesi'ne 6 bin 769 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla birlikte, spot ve ikinci el eşya satan esnaf hazırlıklarını yaparak onları müşteri beklemeye başladı.