Genel

genel

Genel Haberleri

Halk Sağlığı Genel Müdürü Kara, 'Dünyaya örnek olmaya devam ediyoruz'

Ülkeye göçle gelenlere belli bir standartta hizmet vererek dünyaya da örnek olmaya devam ettiklerini belirten Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Sağlık Bakanlığınca uygulanan SIHHAT projesi geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla 2 yıldan fazla süredir yürütülmektedir 'dedi.

EBEGEM'den el sanatları kursu

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) bünyesinde geleneksel el sanatları kursu açılacağı bildirildi.

Amasya Twitter’de gündemin zirvesinde

Amasya'nın sosyal medyadaki tanıtım atağı kullanıcıların yoğun ilgisini çekti. Şehzadeler Şehri'nin #visitAmasya hashtagı ile yayınlanan görselleri kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılarak 2 milyondan fazla etkileşimle Twitter'de trend topic oldu.

Elazığ'da süslü kadınlar bisiklet turu

Elazığ'da Süslü Kadınlar, Dünya Otomobilsiz Kentler Gününe vurgu yapmak için pedal çevirdi.

Elazığ'da '7. İsot ve Peynirli Ekmek Günü' etkinliği

Elazığ'da 7. İsot ve Peynirlik Ekmek Günü etkinliği düzenlendi.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Elazığ'da coğrafi işareti tescili de alan üzüm ve cevizle hazırlanan orcik (cevizli sucuk) yapımına başlandı.

Sivas üşüttü

Sivas'ta termometreler de hissedilir hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 1 olarak ölçüldü.

Son 5 yılda terör örgütlerinin ağına düşen gençlerin oranı yüzde 79

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün son 5 yıllık verileri, 14-25 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin yüzde 79'unun terör örgütlerinin eylem veya propaganda çalışmalarında yer aldıklarını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'i ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST'i ziyaret edenlerin sayısının 500 bini aştığını belirterek, Geçen yılı aşmış durumda. İnşallah bugünün bütünü ve yarın hedef artık 1 milyona ulaşmak dedi.

Öğrencilerden 15 Temmuz koreografisi

Elazığ'da bir okulda 15 Temmuz şehitlerini anmak için 251 öğrenci ile koreografi hazırlandı.

Civa zehirlenmesi şüphesiyle 5 öğrenci Elazığ'da tedavi altına alındı

Bingöl'de bir okulda civa zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 27 öğrenciden 5'i Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Başkan Şerifoğulları, gazi ve aileleriyle bir araya geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları gazi ve aileleriyle bir araya geldi.

Yakında İstanbul'un yollarını boyayacaklar: Genç mucitlerin projesine İBB'den ilk adım

Cavit Bayramlı, bundan tam 3 yıl önce karşıdan karşıya geçerken bir trafik kazası geçirdi. Bu kaza, üniversiteli genci mucit yaptı. Silinen yol şerit boyası nedeniyle hastanelik olan genç, kaza sonrası arkadaşı Kerem Acar ile birlikte 'silinmeyen yol şerit boyası' üretti. Bayramlı ve Acar, buluşlarıyla, 'Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda, bin 800 şirketleşmiş proje arasında yarı finale kalan tek liseli girişimciler oldu. Bu başarının ardından gençler, projelerini İBB'ye teste yolladı. İBB'den olumlu yanıt alan genç mucitlerin icadı su bazlı çevre dostu boya, İstanbul'un 3 ilçesinde uygulanmaya başladı. Bu süreçte Bayramlı ve Acar, İstanbul Ticaret Odası'nın desteğiyle Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ndeki çalışmalarının ardından Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazandı.

İstanbul’da beklenen yağış başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yarım asırdır çalışan su değirmeni, bu yıl durdu

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 69 yaşındaki Mahmut Şimşek'in yarım asırdır çalıştırarak 8 çocuğunu büyüterek geçimini sağladığı su değirmeni, su azlığı ve elektrik arızası nedeniyle bu yıl durdu.

Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel oldu

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevine Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel getirildi.

Elazığ'da ' Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' sertifika töreni

Elazığ'da yürütülen 'Beyaz Bayrak' ve ' Beslenme Dostu Okul' programları kapsamında sertifika töreni düzenlendi.

Vali Kaldırım ve protokol üyeleri gazilerle bir araya geldi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri , Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi'nde gazilerle bir araya geldi.

Başkan Talan’dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Milli Beka Hareketi Güneydoğu Anadolu Bölge ve Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Talan, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı yayımladı.