Malatya

Malatya Haberleri

Arslantepe Höyüğü PTT pullarına taşındı

Malatya PTT Merkez Müdürlüğü'nde Arslantepe Ören Yeri ve Açık Hava Müzesi 06.11.2019 Malatya ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.

Birlik Haber-Sen'den adil vergi sistemi çağrısı

Birlik Haber-Sen Malatya İl Temsilcisi Aydın Yünkül, TBMM'de görüşülecek olan Gelir Vergisi kanunu ile ilgili değerlendirmede bulunanarak, 'Adil vergi sistemi uygulanmalı' dedi.

Diyabet hastaları için kayısılı çikolata

Dünya kayısı başkenti Malatya'da diyabet hastaları da unutulmadı. Dönerinden sabununa, tatlısından parfümüne kadar birçok üründe kullanılan kayısı artık şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir atıştırmalığa dönüştü. Yoğun ilgi gören kayısılı çikolata, kız istemede de şeker yerine tercih ediliyor.

Başkan Gürkan, içme suyu isale hattında inceleme yaptı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş ile birlikte Melekbaba deposundan Alibaba, Karababa ve Karahan depoları arası içme suyu isale hattında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Öğretmenler Kupasında Malatya Masa Tenisi takımı finale yükseldi

Türkiye Öğretmenler Kupasında Malatya erkekler Masa Tenisi takımının finale yükseldiği bildirildi.

Battalgazi Belediyesi meclisi kasım ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nde gündemdeki maddeler görüşüldü.

MTÜ'de, 'Yüz Yüze' etkinliği düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) öğrencilere yönelik olarak 'Yüz Yüze' konulu yönetim ve öğrencilerin bir araya geldiği sohbet etkinliği yapıldı. Aynı etkinliğin ikinci bölümünde ise Emniyet Müdürlüğünce öğrencilere terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Genç Bağış Elçileri Zirvesinin kapanış programı düzenlendi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye'nin farklı kentlerinden ve Malatya'dan katılım gösteren çok sayıda öğrenciye organ bağışı üzerine eğitimlerin verildiği Genç Bağış Elçileri Zirvesinin kapanış programında duygu yüklü anlar yaşandı. Organ nakli ile sağlığına kavuşan hastaların yaptıkları konuşmalar, davetlileri hüzünlendirdi.

Yöresel ürünler ve hediyelik eşya fuarı açılıyor

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali 8 Kasım'da kapılarını açıyor.

Özel çocukların müze gezisi

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde eğitim ve tedavi gören özel gereksinimli çocuklar ve ailelerine yönelik bir müze gezisi düzenledi.

Türkiye'de en fazla diyabet hastalığının olduğu il: Malatya

Malatya'nın Türkiye'de en fazla diyabet hastalığının olduğu il olarak tespit edilmesi üzerine, Halk Sağlığı problemi olarak görülüp bu konuda neler yapabilir diye diyabet farkındalığını artırmak için proje başlatıldı.

Malatya'da 444 çocuğa mont dağıtıldı

Uzat Elini Yardım Organizasyonu tarafından Malatya'da ihtiyaç sahibi 444 çocuğa kışlık mont dağıttı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürgeliler ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge ilçesinde ziyaretlerde bulunup, muhtarlarla bir araya geldi.

Genç Bağış Elçileri, Başkan Gürkan'ı ziyaret etti

Genç Bağış Elçileri Projesi kapsamında Organ Bağışında Farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin değişik illerinden Malatya'ya gelen gençler Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

Muhtarlarla toplantı düzenlendi

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde muhtarlarla toplantı düzenlenip, sorunlar ele alındı.

Teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisi anlatıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Arı, teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisinin fazla olduğunu belirterek, özellikle çocukların cep telefonuna bağımlı olmaları ile beyinlerinin çoğu zaman boş yere meşgul edildiğini vurguladı.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Malatya İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.

Milletvekili Kahtalı'dan Barış Pınarı Harekatı değerlendirmesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Suriye'nin doğusunda kurulmak istenen terör koridoruna yönelik başlatılan Barış Pınarı Hareketinin çok kısa sürede başarıyla tamamlandığını belirterek, İşimizi ne kadar ciddi tuttuğumuzu dünya da görmüş oldu' dedi.

Uluslararası Özel Yetenekliler Eğitimi Kongresi düzenlendi

Malatya'da, Uluslararası Özel Yetenekliler Eğitimi Kongresi (IGATE'19) İnönü Üniversitesi ve Türkiye Zeka Vakfı'nın destekleriyle düzenlendi. Özel yetenekli çocukların eğitimi üzerine gerçekleştirilen kongrede, 3 gün boyunca ulusal ve uluslararası alanda 120'nin üzerinde bildiri, 1 panel, 3 atölye çalışması ve 6 çağrılı konuşma gerçekleştirildi.