Malatya

Malatya Haberleri

Matematikte yeni buluş: Adem Teorisi

Matematik Öğretmeni Adem Özdemir, matematikte yeni bir kural keşfetti. Özdemir, patentini de aldığı teorisine ise 'Adem Teorisi' ismini verdi.

Bölgede en fazla konut Malatya'da satıldı

Bölge illeri arasında en fazla konutun bin 244 rakamı ile Malatya'da satıldığı bildirildi.

Akçadağ'dan Erdoğan'ın 'Kürecik' açıklamasına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Senatosu'nun 1915 Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesiyle ilgili konuşmasında yer alan Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız açıklamalarına Kürecik Radar Üssü'nün bulunduğu Akçadağ ilçesi de destek verdi.

Şubat'ta 750 engelli öğretmen atanacak

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'nun sorusu üzerine öğretmen atamaları ile ilgili mecliste konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önümüzdeki Şubat ayında 750 engelli öğretmen atamasının yapılacağını söyledi.

Başkan Güder, Teknopark sohbetlerinin konuğu oldu

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ,İnönü Üniversitesi Teknopark'ta düzenlenen kahvaltı sohbetlerinin konuğu oldu.

Başkan Gürkan, muhtarların sorunlarını dinledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları ile bir araya gelerek mahalle sorunları hakkında bilgiler aldı.

Randevulu olarak ana okullarına hizmet veriyor

Malatya'da, randevulu olarak ana okullarına hizmet veren Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezinde, Nezaket Okulları öğrencileri, eğlenerek öğrendiler.

Malatyalılardan 'Kürecik' konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin yaptırım söylemlerine karşı İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılabileceğini açıklamasına Malatyalılar tam destek verdi.

Sürü eğitimi ve yönetimi kursuları devam ediyor

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği tarafından çoban yetiştirilmesi amacıyla başlatılan Sürü Eğitimi ve Yönetimi kursunun 6'ıncısı açıldı.

Malatya'ya Sosyal Konut Projesi müjdesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, TOKİ'nin 81 ilde yapacağı 'Sosyal Konut Projesi' kapsamında Malatya'ya toplamda bin adet konutun inşa edileceğini söyledi. Kahtalı, proje kapsamında ilk etapta Yazıhan ilçesine 78 konutun yapılacağını belirtti.

Başkan Karadağ'dan hemşehri ziyareti

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Belediye Başkanı Turan Karadağ, Malatya'da faaliyet gösteren Hekimhanlıların çalıştırdığı kahvehaneleri ziyarete ederek, hemşehrilerinin talep ve önerilerini dinledi.

Dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Dış Ticaret Bilgilendirme semineri düzenlendi.

Rektörler Çalıştayı tamamlandı

Üniversitelerin ortak sorunlarını belirlemek amacıyla Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın Koordinatörlüğünde düzenlenen 'Rektörler Çalıştayı' tamamlandı.

'Dijital Ben' Projesi eğitimi verildi

Malatya Teknokent ve Habitat Derneği tarafından yürütülen Dijital Ben Projesi kapsamında eğitim verildi.

Arguvanlı çocuklar sinemayla buluşuyor

Arguvanlı Çocuklar Sinemayla Buluşuyor projesi kapsamında ilçedeki ilk okul öğrencileri sinema ile buluşmaya devam ediyor.

Özel Hareket Bölge Başkanlığı binasına 2020'de başlanılıyor

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'nun sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Özel Harekat Bölge Başkanlığı inşaatına 2020 yılında başlanılacağını söyledi.

Çocuklar mahallelerine park istiyor

Malatya'da Özalper Mahallesi Huzurlu Sokakta yaşayan vatandaşlar, çocukların rahatça oynayabileceği bir park istiyor.

Milletvekili Kahtalı, 'Zirvedekiler' Programının konuğu oldu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kanal 7 Avrupa Televizyonunda yayımlanan 'Meltemle Zirvedekiler' programına konuk oldu.

Darende Kaymakamı Çalışır, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Malatya'nın Darende ilçesi Kaymakamı Malik Çalışır, mahalle gezileri kapsamında Ayvalı Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi.