Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Ünlü Popçu Edis, Gastroantep’i coşturdu

2. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP), ünlü pop şarkıcı Edis'le coştu. Edis, sevilen şarkıları konser alanına akın eden genç hayranlarıyla birlikte seslendirdi.

(Özel) 'Altın Elbiseli Adam' Ankara'da

'Altın Elbiseli Adam Zırhı'nın da aralarında bulunduğu 'Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü' isimli sergi Ankara'da sergilenmeye başladı.

Baraj suları çekilince köylüler buldu

Atatürk Barajı Göleti'ndeki gelgitler nedeniyle ortaya çıkan mozaikli tarihi yapıyı köylüler tesadüfen buldu. Gazeteciler ise tarihi yapıyı bataklıkta bata çıka görüntüledi.

Türk Kültür Şahsiyetlerinin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Çalıştayı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığınca düzenlenen 'Türk Kültür Şahsiyetlerinin Kısa Yaşam Öyküleri Serisi ve Çevirisi Çalıştayı', 11 Eylül'de kurumun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kırgızistan'da 'Anadolu Mektebi Aytmatov'un Memleketinde' paneli

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Dil Kurumu, Anadolu Mektebi, Avrasya Yazarlar Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 'Anadolu Mektebi Aytmatov'un Memleketinde' adlı panel düzenlendi.

Başkan Soyer’den sinema sektörüne iki müjde

Sinema tutkunlarının merakla beklediği 'Sinema Burada Festivali', Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde başladı. Festivalin dün akşam yapılan açılışında ünlü oyuncular İpek Bilgin ve Taner Birsel'e 'Onur Ödülü', Saadet Işıl Aksoy ve Ozan Güven'e ise 'Başarı Ödülü' verildi. Festivalin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in sinema sektöründeki payını artırmak için 'Sinema İzmir' projesini açıkladı ve 'Akdeniz Film Festivali' düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Üniversiteler, kültür ve sanatın merkezi olacak

Üniversitelerin kültür ve sanatın merkezi haline getirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YÖK arasında protokol imzalandı.

Çocuklar okulun ilk gününde tiyatro gösterisi ile buluştu

Diyarbakır'da Big Bando SNS Dans ve Bilinç6uçuk Tiyatro Topluluğu yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde özel bir okulda tiyatro gösterisiyle öğrencilerle buluştu.

'Cennet Sahnesi'nin yer aldığı mozaik, defineciler tahrip etmeden taşındı

Adıyaman'da meşe ağaçlarının arasında ilk önce defineciler tarafından bulunan 'Cennet Sahnesi'nin tasvir edildiği bin 500 yıllık mozaik gün yüzüne çıkartılarak taşındı.

'Kore Yemeği Yarışması'nda Türk yarışmacılar hünerlerini sergiledi

Ankara'da düzenlenen 'Kore Yemeği Yapma Yarışması'nda Türk yarışmacılar hünerlerini sergiledi.

Farklı sanat dalları bir arada

Ankara'da bir sanat evinde düzenlenen sergi, her yaştan meraklıların ilgi odağı oldu. Sergide, ressamlar Çağla Yarıcı ve Didem Gümüş Tekin'e ait farklı sanat dallarından eserler yer aldı.

'Benim Altındağım' fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu

Altındağ Belediyesi, ' Benim Altındağım' fotoğraf adlı yarışmanın kazananları ödüllerini aldı.

(Özel) 'Leyla ile Mecnun' Devlet Tiyatroları'nda ilk kez sahnelenecek

Yeni tiyatro sezonunun başlamasıyla birlikte birçok yeni oyun da seyirciyle buluşacak. Bu oyunlar arasında Devlet Tiyatroları bünyesinde ilk kez sahnelenecek 'Leyla ile Mecnun' oyununun rejisörlüğünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt üstlendi. Fuzuli'nin yüzyıllar önce yazdığı aşk şiirini tiyatroya kazandıran İskender Pala'nın eseri, 22 Ekim itibarıyla Küçük Tiyatro'da Ankara seyircisiyle buluşacak.

Altın kayısı ödül töreni düzenlenecek

Türkiye'nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Spiker Dünyasının halka açık oylama ve seçici kurul tespitiyle 11 yıldır geleneksel olarak düzenlediği en iyiler töreni bu yıl Malatya'da yapılacak.

Sabiha Gökçen'de 'Solo Minyatür Sergisi'

6 yılda hazırlanan sergi havalanının gidiş terminali sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiye yerli ve yabancı yolcuların yanı sıra havalimanı çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Unutulmaya yüz tutmuş mitolojik hikyeleri barındıran Falname'deki eserleri kendi tarzıyla yeniden yorumlayan Bora Uluyol'un sergisi 23 Eylül'e kadar devam edecek.

İzmir, fuara hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nın hazırlık çalışmaları sürüyor. Bu sene 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) geri sayım başladı.

Erganili vatandaşları merakta bırakan taş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir çiftçi tarafından bulunan ve salyangoz şeklini alan taş ile ilgili kendi aralarında tartışan mahalle sakinleri yetkililerin gelip kırsal alanda inceleme yapmasını talep etti. Taşla ilgili olarak yapılan incelemede tarihi bir kalıntı olmadığı fakat taşınma sonucu başka yerden gelebileceği belirtildi.

Fırat’ın incisi Rumkale balonlarla izlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kapadokya bölgesinin en büyük gücünün balon turizmi olduğuna işaret ederek, 'Gaziantep'e gelen turistler, Rumkale'yi de Fırat'ı da tepeden balonlarla görsün istiyoruz. Burada muhteşem bir güzellik var, coğrafya var, kültür var' dedi.

Geleneğin ustaları Ahlat ve Malazgirt'te

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü görkemli etkinliklerle kutlanıyor.

Toplam 3083 haber.