Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

'Hamr' 20 bin izleyiciye ulaştı

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve uyuşturucu ile mücadeleyi konu alan 'Hamr' isimli tiyatro oyunu, Türkiye genelinde 20 bin kişiye ulaştı.

Ankara Kalesi ve çevresine estetik dokunuşlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresini tarihi dokuya uygun estetik dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ediyor.

Türk masalları derlenerek gelecek kuşaklara aktarılacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, özgün ve önemli projelerinden biri olan 'Türk Masalları Külliyatı-1 (Türkiye Sahası) Projesi' kapsamında 130 bilim adamının katılımıyla Ankara'da toplantı gerçekleştirdi. Proje ile Türkiye'de anlatılagelen, derlenen, yazılan ve basılan tüm masallar bir araya getirilecek.

Diyarbakır sokakları dizi setlerine dönüştü

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır sokakları, yıllar sonra dizi setlerine dönüştü. Bir grup gencin toplanarak çekmeye başladığı 'Beni Bul' dizisi ile kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin ekrana taşınması hedefleniyor.

TARSİM Fotoğraf Yarışmasına başvurular başladı

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM), düzenlediği 'Tarım ve Tarımda Risk' konulu Fotoğraf Yarışması'na başvurular alınmaya başlandı.

Elazığ'da kitap fuarına yoğun ilgi devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgi görmeye devam ederken, kırsaldaki öğrencilere ulaştırılmak üzere ise 2 bin 500 kitap toplandığı belirtildi.

'Tuna Nehrine Öyküler' yarışmasının kazananları belli oldu

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında düzenlenen 'Tuna Nehrine Öyküler-Tuna Nehri ve Ülkeleri' adlı öykü yarışmasının kazananları belli oldu. İlk ona giren öyküler Tuna Nehrine Öyküler' adı altında Macarca, Türkçe ve İngilizce yayımlanacak.

Rus ötücü kuşları Ankaralıların kulaklarının pasını silmeye geliyor

Ankara'da 4-6 Kasım tarihleri arasında alışılmışın dışında bir konser gerçekleştirilecek. Rus çarlarının saraylarından gelen özel eğitimli Rus ötücü kuşları, flüt, çello ve piyano eşliğinde başkentlilere müzik ziyafeti yaşatacak.

Ankara'da 'Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı ve Maya Okulları'nın 18'inci yıl dönümü dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan 'Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri' gerçekleştirildi.

Beyoğlu: 'Zerzevan Kalesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmalı'

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Zerzevan Kalesi'ni ziyaret ederek devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Beyoğlu, kalenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması halinde bu durumun bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

50 eserde Veda Hutbesi anlatılacak

Yarım asır önce dönemin önemli siyasetçi, iş adamları ve fikir adamları tarafından kurulan Türkiye Milli Kültür Vakfı 50'nci yılına özel hazırladığı hat levhalarını sergileyecek. 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek sempozyumda ise Veda Hutbeleri tüm yönleriyle konuşulacak.

Kur'an-ı Kerim ayetleri 'hüsnü hat' ile buluştu

Ankara'da, hattat Kadir Sakoğlu'nun öğrencileri ile 3 yıllık ve 25 eserden oluşan Namaz ve Cami konulu hüsnü hat sergisi sanatseverle buluştu.

En renkli etkinlikler sizin de kütüphanenizde olacak

Toplumsal hayatın vazgeçilmezi haline gelen kütüphaneleri günümüzde yaşayan meknlar haline dönüştüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphanelerde düzenleyeceği etkinlikler için bir rehber oluşturacak.

Çankaya cumhuriyet konferanslarına yoğun ilgi

Çankaya Belediyesinin Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği Çankaya Cumhuriyet Konferanslarına Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

Kitap fuarını 3 günde 30 bin kişi ziyaret etti

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı'nı 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Fuara 3 Kasım'a kadar 100 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Yaşamın sürdüğü, 150 yıllık tescilli konağın koruma altına alınması bekleniyor

Elazığ'da 4 kuşaktır aynı ailenin kullandığı tarihi geçmişi en az 150 yıl öncesine dayandığı tahmin edilen Beyzade Efendi Konağı aslına uygun olarak bugüne kadar gelirken aile artık koruma altına alınmasını istiyor.

YÖREX'in gözdesi Arapgir oldu

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nin yöresel ürünleri, Antalya'da 10'uncusu gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) tanıtıldı.

Yönetmen Haydar Işık, tecrübelerini anlattı

Film Yönetmeni Haydar Işık, 'Sinema çok zor, yetenek isteyen, sabır gerektiren bir branştır 'dedi.

9. Uluslararası Malatya Film Festivali 15 Kasım'da

15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak 9. Uluslararası Malatya Film Festival'inin lansman tanıtımı İstanbul'un ardından Malatya'da da gerçekleştirildi.