Başkent Öğretmen Atölyelerinden, 'Yenilikçi Uygulamalar ve Yapay Zeka' semineri

Kızılcahamam Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan ve daha sonra Ankara Sincan Yenikent Ahmet Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili olan Dr. Serkan Savaş, Kızılcahamam da Öğretmenlere 'Başkent Öğretmen Atölyeleri' projesi hakkında ve İlim Yayma Cemiyeti organizasyonu ile eğitimde yenilikçi uygulamalar ve yapay zeka isimli seminer verdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kızılcahamam Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan ve daha sonra Ankara Sincan Yenikent Ahmet Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili olan Dr. Serkan Savaş, Kızılcahamam da Öğretmenlere “Başkent Öğretmen Atölyeleri” projesi hakkında ve İlim Yayma Cemiyeti organizasyonu ile eğitimde yenilikçi uygulamalar ve yapay zeka isimli seminer verdi.

Konuşmacı Dr. Serkan Savaş ilk olarak Kızılcahamam Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toki Anadolu Spor İmam Hatip Lisesi öğrenci ve Öğretmenlerine “ Yapay Zeka derin öğrenme ve Eğitimde Yenilikçilik” konusunda seminer verdi. Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Kemal Güran Kültür Merkezinde ilçe öğretmenleri ile buluşarak orada da seminer düzenledi.

Daha Önce yenilikçi uygulamalarla ilgili çalışmalar gerçekleştiren; makale, proje ve bildirileri bulunan Dr. Serkan Savaş, Doktora eğitimine Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalın’da, yapay zeka temalı bir konuda tamamlamış, edindiği bilgileri milli eğitim sistemindeki uygulamalara da aktarmak, Milli Eğitim Bakanlığının yapay zeka stratejisi doğrultusunda çalışmalar yapmak adına faydalı olan bu seminerlerin, Kızılcahamam öğretmenlerine katkı sağlamasını umuyor devamını diliyoruz.

Seminerler kapsamında öğrencilerle de buluşarak söyleşiler gerçekleştiren Dr. Serkan Savaş, gençlerin yenilikçi teknolojileri üreten bir nesil olacağına ve Türkiye’nin dünyada teknoloji üreten ülkeler arasında önemli bir konuma geleceğine inancının tam olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN