Ağbaba Şimdi Malatya'yı Ayağa Kaldırmanın Zamanıdır

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Veli Ağbaba, depremden beri sahada olduğunu belirterek, Malatya'yı tekrar eski günlerine kavuşturmak için yola çıktıklarını kaydetti.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba,  mahalle ve esnaf ziyaretleri ile salon toplantıları gerçekleştirerek çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakan Satılmış, belediye meclis üyeleri ve adaylarıyla birlikte Konak (Banazı) mahallesinde esnaf ziyareti yaparak salon toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, “Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır” dedi.
BİR YIL GEÇMİŞ  BİR ÇABA YOK, BİLGİLENDİRME YOK,BAŞIBOŞLUK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR
Yüzlerce kişinin biraraya geldiği Konak’ta vatandaşlara seslenen Ağbaba, depremlerden bu yana sahada olduğunu belirterek "6 Şubat'tan bu yana sizlerin yanınızdayım. Bir yılı geride bıraktık hala yaraların sarılmasını bekliyoruz. Kurası çekilmiş konutlara hak sahipleri gidemiyor, ne yapılacağı konusunda bir bilgilendirme yok, sorduğunuzda cevap alamıyorsunuz. Rezerv alanlar ilan ediliyor, projeler ve planlar yapılıyor ama bunlarda vatandaşın haberi yok. Kim nerede ne yapacağını bilmiyor. Bir yıl geçmiş  bir çaba yok, bilgilendirme yok bir başıboşluk almış başını gidiyor. Siz Malatya'yı böyle mi ayağa kaldıracaksınız?" diye sordu. 
MALATYALILAR  BUNLARA ‘DUR’ DİYECEK
Malatyalılar olarak depremin olduğu günlerde olduğu gelen yardımları dahi vatandaşa ulaştıramayanları, bu günde yaraları saramadıklarını kaydeden Veli Ağbaba "Bunlarda planlama yok, proje yok, ortak akıl yok, ‘ben yaptım’ oldu mantığıyla vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar. Ama Malatyalılar bunlara ‘dur’ diyecek. Biz geldiğimizde Türkiye'deki belediyelerimizin bir eli Malatya'da olacak. Yaraları onların da yardımıyla saracağız. Planlarımızı kapalı kapılar ardında değil, sizlerle birlikte, Bilimiz yol göstericiliğinde Planlama ekibimizle yapacağız. Kim nerede ne yapılacağını bilecek. Çarşı merkezinin projelerini esnaf kuruluşlarımızla birlikte biz hazırlayacağız. Malatya'nın projeleri ve planları Ankara da hazırlanmaz. Malatya'da planlama ekibimizle yapacağız. Ve sizler ne yapıldığını yerinde bileceksiniz. En kısa sürede sizleri kalıcı konutlara kavuşturmak için seferberlik başlatacağız. Bir yıl olmuş hala evler teslim edilemiyorsa bunun hesabını sormalıyız" diye konuştu.  
HALKIMIZLA BİRLİKTE YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Veli Ağbaba konuşmasının devamında , “Malatya'yı geleceğe hazırlamak zorundayız. Büyük bir afet yaşadık, şimdi Malatya'yı ayağa kaldırmanın zamanıdır. Kalıcı konutlara hız vermeliyiz. Konut yaparken de rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde yaşam alanlarını unutmayacaksınız. Okulu, yaşam alanlarını ve alt yapıyı konutlarla birlikte yapacaksınız. Konut yapılmış alt yapı yok, parkı yok, sağlık evi yok, ibadet yeri yok. Böyle bir planlama olamaz, İkizce de yaşanan bu durum Malatya'ya yakışmıyor. Göreve geldiğimizde süratle kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Zeminden başlayarak sağlam yerlere yeni Malatya'yı inşa edeceğiz. Depremi nasıl fırsata çevireceğiz onun projelerini yapacağız. Vatandaşlar durumu görmeye başlamıştır. Halkımızla birlikte yaralarımızı birlikte saracağız" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN