Zafer Spor Kulübü Şampiyonadan 1 Dünya Şampiyonu,2 Dünya Üçüncüsü Çıkardı

Malatya'nın 1 dünya şampiyonu ve iki dünya üçüncüsü çıkardığı 01-04 Aralık 2023 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası sona erdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’nın 1 dünya şampiyonu ve iki dünya üçüncüsü çıkardığı 01-04 Aralık 2023 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası sona erdi.

23 ülke, 360 sporcunun katılımıyla Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen  4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda zorlu bir mücadele yaşandı.

Yarışmanın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri Yıldırım İlçe  Müdürü Mehmet Demirci, Yıldırım Belediyesi Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Dünya Alpagut Federasyonu Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emil Rahimov, Dünya Alpagut Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kutsan Vasif Namazov, Alpagut Türkiye Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz katıldı ve yarışmaya katılanlara başarılar diledi.
  Malatya Zafer Spor Kulübü kurucusu ve milli sporcu Ali Zafer şampiyonada dünya şampiyonu olurken, İsmail Karakaş ve Semi Azim Doğan da dünya 3.sü oldu.   
 
BU ŞAMPİYONLUK DEPREMZEDE HALKIMIZA ARMAĞANIMIZDIR
Depremden etkilenen ve salonları yıkılan Zafer Spor Kulübü,zor şartlarda yeni yerine taşınarak müsabakalara katıldı. Sporcuların tamamının depremzede olduğunu ve hepsinin asrın felaketi olarak adlandırılan depremde mutlaka yara aldığını belirten Kulüp Kurucu Antrenörü Ali Zafer, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada “ Burada elde edilen başarı ve dünya şampiyonluğunu bütün depremzede halkımıza armağan ediyoruz. Salonumuz depremde yıkıldı ve çok büyük hasar aldık. Zor şartlar altında yeni yerimize taşındık.  Malatya henüz yaraları sarabilmiş değil, halkımızın morali oldukça düşük. Biz buraya gelirken halkımıza bir moral armağanı vereceğiz ve mutlaka başarılı olacağız diye geldik. Bütün sporcularımızı yürekten kutluyorum. Katıldığımız tüm müsabakalarda mutlaka şampiyonlar çıkardık ve çıkarmaya da devam edeceğiz. Hem Malatya’yı hem ülkemizi en iyi bir şekilde temsil edeceğiz “ dedi.                                               
 
 23 ülkeden katılan 360 sporcunun kıyasıya yarıştığı şampiyonanın genel sonuçları şöyle:
 
 1. 180 sporcuyla Türkiye takımı                                                                                                                                   
 
 2. 49 sporcuyla Irak takımı                                                                                                                                                
 
 3. 44 sporcuyla Azerbaycan takımı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN