Yeşilyurt Belediyesi Konteyner Onarım Aracı Hizmete Girdi

Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Konteyner Onarım Ekibi, Yeşilyurt'un farklı noktalarında hizmete sunulan geçici iş ve yaşam alanlarındaki konteynırların bakım ve onarımlarını yaparak depremzede aileler ile esnafların taleplerini yerine getiriyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Konteyner Onarım Ekibi, Yeşilyurt’un farklı noktalarında hizmete sunulan geçici iş ve yaşam alanlarındaki konteynırların bakım ve onarımlarını yaparak depremzede aileler ile esnafların taleplerini yerine getiriyor. 
Malatya’da deprem yaralarının sarılması ile kentin inşa ve ihya sürecine tüm imkânlarıyla destek sunan Yeşilyurt Belediyesi, esnaflar ile vatandaşlara tahsis edilen konteynırların bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Konteyner Onarım Aracını hizmete sundu.
Kış aylarının yaklaştığı bugünlerde konteynırlarda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde Konteyner Onarım Ekibi kuruldu. Alanında deneyimli ve tecrübeli teknik personelin yer aldığı Konteyner Onarım Ekibi, 0531 261 19 40 nolu “Yeşil Destek” whatsapp hattına talebini ileten esnaf ve vatandaşların konteynırlarına giderek tespit edilen sorunları gideriyorlar.
Konteyner Onarım Aracıyla birlikte konteynırlardaki sorunlara daha hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, esnaf ve mahalle gezileri sırasında kendilerine iletilen bir sorunu çözüm odaklı belediyecilik anlayışından yola çıkarak çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Yeşilyurt’un muhtelif bölgelerinde esnaf ve vatandaşlara tahsis edilen konteynırların bakım ve onarımlarını yapmak amacıyla kurdukları Konteyner Onarım Ekibinin yoğun bir tempoyla çalıştığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından evleri ve işyerleri yıkılan hemşehrilerimize tahsis edilen geçici iş ve yaşam alanlarındaki konteynırlarımızın bakım ve tadilatlarını yapmak amacıyla araç parkımıza kattığımız bir aracı Konteyner Onarım Aracına dönüştürdük. Tesisler Müdürlüğümüzde çalışan alanında deneyimli teknik personellerin yer aldığı Konteyner Onarım Ekibimiz tahsis edilen bu araçla birlikte konteynırların bakım ve onarımlarını yaparak depremzede ailelerimiz ile esnaflarımızın taleplerini yerine getiriyorlar. Konteynırlarında her hangi bir sorun olan hemşehrilerimiz 0531 261 19 40 nolu “Yeşil Destek” whatsapp hattımıza taleplerini iletmeleri halinde belli bir planlama halinde çalışan Konteyner Onarım Ekibimiz belirtilen adrese giderek iletilen sorunları çözüme kavuşturuyorlar.” diye konuştu.
“Birlikte İyileşiyor, Birlikte Yaralarımızı Sarıyoruz’ sözleriyle depremzede vatandaşların her an emrinde olduklarını dile getiren Başkan Çınar, “ Yaşadığımız büyük deprem felaketlerin ardından şehrimizde deprem yaralarının sarılması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla her türlü hizmet vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın emrine sunuldu. 11 kentimizde olduğu gibi şehrimizde de deprem yaralarının el birliğiyle sarılması için devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Şu anda kentimizde bir yandan deprem konutları ve köy evleri inşa edilirken diğer taraftan sosyal ve ekonomik destekler devam ediyor. Depremin ardından yurt içi ve yurt dışından çok önemli destekler aldık. Depremde evi ve işyeri yıkılan hemşehrilerimiz için geçici yaşam alanları ve iş alanları kuruldu. Şu anda ilçemizin 35 noktasında kurulan geçici yaşam alanlarında depremzede ailelerimizi misafir ediyoruz, bununla birlikte esnaflarımız için geçici iş alanları faaliyete sunuldu. Yeşilyurt Belediyesi olarak bir yandan konteyner kentlerimizin temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında araçlarımızı ve personellerimizi seferber ederken diğer taraftan esnaflarımız içinde Emanet Çarşımızın arka kısmında geçici iş alanı kurduk. Ayrıca ilçemizin farklı bölgelerinde yine esnaflarımız için konteyner alanları kuruldu. Esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaretlerimiz sırasında konteynırların bakım ve tadilatlarının yapılmasına yönelik çok sayıda talep aldık. Belediye olarak ta bu alandaki ihtiyacı gidermek amacıyla kendi bünyemizde bir ekip kurup iletilen bir talebi daha yerine getirmiş olduk. Soğuk havaların kendisini hissettirdiği bugünlerde konteynırlarda kalan esnaflarımızın ve ailelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak, onların sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmesi için her türlü hizmeti yerine getirmek bizim öncelikli görevimizdir. Deprem felaketinin yaşandığı ilk andan bugüne kadar belediyemizin tüm imkânlarını depremzedelerimizin emrine sunduk. Deprem yaralarını el birliğiyle sarmak için üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Konteyner Onarım Aracımız ile görevlendirilen ekiplerimizde ortaya koyduğumuz gayret ve çabanın bir parçasıdır. Hâyırlı uğurlu olsun. Bundan sonra yapacağımız hizmetlerle de hemşehrilerimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Depremzede vatandaşlar ve aileleri ise sunulan hizmetin çok önemli olduğunu söylerken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Konteyner Onarım Ekibine teşekkürlerini sundular.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN