Virüse Direnç İçin Kayısı

Virüse Direnç İçin Kayısı

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan;" Yapılan araştırmalarda ve bilimsel çalışmalarda kayısının insan sağlığı açısından çok önemli yere sahiptir. Vatandaşlarımızın vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları için günde 5 tane A vitamini Antioksidan kaynağı bakımından zengin olan kayısı tüketmelidirler.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs (corona virüsü) ile mücadeleler devam ederken, Malatya ticaret borsasından virüse karşı direnç gösterilmesi amacıyla kayısı tüketilmesi önerildi. 

MTB Binasında konu ile ilgili basına bilgi veren Özcan; "Son zamanlarda Çin’in Wuhan kentinde görülmeye başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan Corona virüsü gün geçtikçe etki alanını genişletmesine rağmen ülkemiz en az etkiyle alınan tedbirler sayesinde yoluna devam ediyor. Özellikle Sağlık Bakanlığına bu krizde ortaya koyduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Buradan Malatya ticaret Borsası olarak özellikle hastalığa yakalanma oranını en aza indirgeyecek olan vücut direncini yüksek tutma konusunda kuru meyve tüketimine ve bu bağlamda kuru kayısı tüketimine dikkatinizi çekmek istiyoruz; Bu noktada, kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin meyvedir. Kayısı içerdiği A vitamini Antioksidan kaynağı bakımından özellikle insan vücudunun direncini artırıyor. Güçlü ve kuvvetli bir bağışıklık sistemi daha iyi hmemize yardımcı oluyor, daha enerjik hmemizi sağlıyor, bizi hastalıklardan koruyor." dedi.

"BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VAR"

Kayısının vücut direncini arttırmada direnç sağladığı bilimsel olarak kanıtlandığını vurgusunu yapan Özcan; "Malatya Valiliği tarafından 2008 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Feral Öztürk ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Murat Asma'nın hazırladığı kayısının insan sağlığına etkileri konusunda yapılmış bilimsel araştırmalar kitabı yayınlandı. Yapılan araştırmalarda ve bilimsel çalışmalarda kayısının insan sağlığı açısından çok önemli yere sahiptir. Vatandaşlarımızın vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları için günde 5 tane A vitamini Antioksidan kaynağı bakımından zengin olan kayısı tüketmelidirler. Hastalıklara dirençli ve sağlıklı bir yaşam için kuru kayısının düzenli tüketilmesi son derece önem taşıyor. Bir tane Kayısıda; 740.5IU A Vitamini,  2.84 mg C Vitamini, 0.01 mg Tiamin, 0.01 mg Riboflavin, 0.17 mg Niacin, 86.4 Su, 0.01 g Doymamış Yağ, 0 mg Kolesterol, 83.92 mg Potasyum, 0.29 mg Sodyum, 13.6 Kalori, 0.4 g Protein, 0.11 g Yağ, 0,68 g Fiber, 5.39 mg Fosfor, 0.23 s Ash, 1.14 mg Demir, 3. 97 mg Kalsiyum, 3.15 g Karbonhidrat bulunmaktadır. Yazılan makalelerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz "Kayısı antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşarak insan vücut direncini yüksel tutar karşı koruyucu özellik gösterir. Yüksek besin değerine sahip olan kayısı; A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu olan kayısı, içerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır." Şeklinde konuştu.

MALATYA SÖZ GAZETESİ./

Kaynak:malatyagazetecilercemiyeti.com

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN