Vali Ersin Yazıcı 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programına Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.
Programa 2.Ordu Kurmaybaşkanı  ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı Kenan Eskin , Vali Yardımcısı Osman Kural, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Vali Yardımcısı Bilal Basrı, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Gaziler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit ailelerimiz adına Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı konuşma yaptı.
Öleceğini bildiği halde cephede olmaktan tereddüt etmeyen, her defasında ayrı bir destan yazan aziz ecdadımızın, “Çanakkale geçilmez” ilkesini dünyaya kabul ettirdiğini ifade eden Vali Yazıcı “Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümünü büyük bir iftiharla kutluyor, vatan ve istiklal uğruna Çanakkale’de canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.
Çanakkale Zaferi; askerine ölmeyi emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanının ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, analarımızın, ninelerimizin, topyekün vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının zaferidir. Kahraman askerlerimizin iman ve azimle ve milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale’de elde ettikleri eşsiz başarı; istiklal azmimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir.
Devlet olarak bizim en büyük güç kaynağımız, milletimizin inancı, imanı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını doldurup 101. yılında, Çanakkale Zaferi’ndeki gibi iman ve azimle, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Türk milleti geçmişte olduğu gibi bundan sonrada milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak, birlik ve beraberlik içerisinde vatan uğuruna şehadete eren ecdadının ebedi istirahatını, huzur içerisinde sürdürmesini sağlamaya devam edecektir. 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere kutsal vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor ve hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.
Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca görevli personeller tarafından “Şehitlerimiz” temalı sunum gerçekleştirildi.
Sunumların ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi tarafından günün anlam ve önemini ifade eden müzik dinletisi gerçekleştirildi. 
Program, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Çanakkale’den gönderilen toprağı, bayrağı ve rozeti Vali Ersin Yazıcı’ya takdim etmesiyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN