Türker: AFAD Olarak Afet Eğitimlerine Hız Verdik

Kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, Afete Hazır Türkiye projesiyle eğitimlere hız verdiklerini bildirdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren AFAD Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, Afete Hazır Türkiye Projesi ile eğitim çalışmalarına başladıklarını belirterek “ Bireyden başlayarak toplumun tüm kesimine, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürünü kazandırmak, bireylerde farkındalık yaratmak,   bireylerle yaşadıkları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yaparak, alınabilecek temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afet eğitimi alabileceği mekânları yaygınlaştırmak ve kolay ulaşabilecekleri altyapıları kurmak, ülke genelinde çeşitli kanallarla verilen afet eğitimlerini standart hale getirmek, uluslararası organizasyonlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan da yararlanmak ve yeterli bilgi, tecrübeye sahip akredite olmuş eğitim yollarının oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Bu güne kadar Malatya’da binlerce kişiye eğitim verdiklerini kaydeden Türker, olası depremlere de hazır olduklarını belirterek 24 Ocak’ta meydana geşlen Elazığ-Sivrice depreminde hasar gören konutların yerine yenilerinin yapıldığını belirterek “Depremin Malatya’da açtığı yaralar sarılıyor. Ama AFAD olarak olası depremlere de her an hazırız. Bu konuda eğitim çalışmalarına hız verdik, okullarda ve toplu alanlarda eğitim çalışmaları sürüyor. Basın çalışanlarımızı da Afet konusunda bilgilendirmeye başladık, Her an için Afete hazır bir Türkiye oluşturmak için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.


 
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, AFAD’ın yaptığı bilgilendirme nedeniyle teşekkür ederek “Depremi yaşadık, AFAD hakikaten aınıda deprem bölgesine gitti. Yerinde çalışmalar yaptı. Şimdi Malatya’da da olası bir deprem bekleniyor ama bu konuda AFAD’ın yaptığı çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Ziyaretleri için AFAD Müdürümüze teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

AFAD Müdürü Mustafa Türker MGC Başkanı Vahap Güner’e AFAD Çantası hediye etti.

Haber: Kayhan İnceoğlu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN