Türk vergi sistemindeki gelişmeler panelde masaya yatırıldı

Türk Vergi sisteminde güncel gelişmeleri konuşmak üzere Vergi Müfettişleri Derneğince (VMD) 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Vergi Sisteminde Güncel Gelişmeler' başlıklı panel düzenledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Panel, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 100. Yıl Kültür Merkezi Salonunda 2 oturumda gerçekleştirildi. Panelin açılışında, VMD Başkanı Fatih Mustafa Olcay, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş konuştu.
Olcay burada yaptığı konuşmada, verginin devletin gelir kaynağı olarak görüldüğünde vatandaşlar için adalet, güven, sorumluluk ve görev kavramlarını akla getirdiğini belirterek, "Aynı zamanda vergi, devamlılık arz eden kamu hizmetleri anlamına gelmekte, dolayısıyla devletin devamlılığı ve toplumsal ilerleme için karşılıksız yerine getirilmesi gereken bir ödev olarak algılanmalıdır." dedi.
Türk vergi sistemini yaşanan güncel gelişmeler ekseninde konuşmak için bir arada olduklarını ifade eden Olcay, şunları kaydetti:
"Panelimizde birbirinden değerli konuşmacılar tarafından ele alınacak güncel vergi gelişmelerinin, gerek mevzuatımızda gerekse toplumsal alanda yaşanması muhtemel etkilerinin daha iyi anlaşmasına katkı sağlamasını ümit ediyorum. Günümüz ekonomik koşullarında devletimiz ve milletimiz için, ödenmesi gereken verginin doğruluğunu ve yetim hakkını koruyarak vergi adaletini sağlamak adına gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin artarak sürmesini temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde girdiğimiz Türkiye Yüzyılında vergi müfettişlerinin gerek mesleki, gerekse de ekonomik birtakım beklentilerinin önümüzdeki süreçte çözüme kavuşmasını temenni ediyorum."
Purtaş ise burada yaptığı konuşmada fakülte olarak bu etkinliği önemsediklerini söyledi. Purtaş, teori ve uygulamayı bir araya getirmesi dolayısıyla etkinliği düzenleyenlere, akademisyenlere teşekkür etti.
Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Sevinç de konuşma yaptı.
- Panelde konuşulan başlıklar
Panelin ilk oturumunda konuşmacı akademisyenler ve uzmanlar "Türk Vergi Sistemi: 1923- 1950 Yıllarıyla Günümüz Karşılaştırılması", "Vergilendirme Süreçlerinde Dijitalleşme", "Uluslararası Vergi Gelişmeleri" ve "Yapay Zeka ve Vergilendirme Süreci" konularında sunum yaptı.
İkinci oturumda ise uzmanlar, "Karbon Vergisi ve Avrupa Birliği Sınırında Karbon Düzenleme Mekanizması", "Blockchain ve Dijital Varlıkların Vergilemedeki Konumu", "Transfer Fiyatlandırması Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar" ve "Sosyal Medya Gelirlerinin Vergilendirilmesi" başlıklı konularda sunum gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN