Tatbikatta kimyasal sızıntı başarıyla temizlendi

Tatbikatta kimyasal sızıntı başarıyla temizlendi

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde KBRN  ve Afet ve Acil Durum Tatbikatı yapıldı. Tatbikat gereği hastaneniz patoloji laboratuvarında mevcut olan kimyasal maddenin sebep olduğu sızıntıdan etkilenen personel AFAD il müdürlüğü KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve Radyasyon) ekibi tarafından hassasiyetle kurtarılarak olay yerinde yapılan Dekontaminasyon (Temizleme) ile UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) e teslim edilerek hastanenin KBRN Arındırma Ünitesine gönderildi. Hastane KBRN personeli tarafından arındırılan personel tedavisine devam edilmek üzere servise gönderildi.

Ayrıca Hastanenin yüksek katlarında mahsur kalan kazazedeler Malatya İtfaiyesi merdivenli aracı ile kurtarıldı İtfaiye ve UMKE nin ortaklaşa çalışmaları neticesinde tahliye başarı ile neticelendi.  Ayrıca tatbikat gereği hastanede  çıkan  temsili yangın öncelikle personel tarafından daha sonra itfaiye tarafından başarı ile söndürüldü.

Hastaneden  hasta tahliyesi de yapıldı. Tatbikat gereği tahliye kararı verilen çok sayıda hasta hastane personeli tarafında kurtarılarak hastane dışında kurulan TRİAJ alanlarına sevk edildi. Burada tedavileri yapılan hastalar hastanenin ilgili servisleri ile diğer hastanelere 112 ambulans ile sevk edilmişlerdir.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erdal AKTÜRK yaptığı konuşmada gerek hastanemizin gerekse ülkemizin afetlere hazır olması gerektiğini, tatbikatların önemli olduğunu ve bilginin pekiştirilmesi gerektiğini, imkanların değerlendirilip görülen eksik ve aksaklıkların afetler öncesi giderilmesinin önemini vurguladı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN